Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Știrile PRO TV au lansat o nouă campanie – Există viață după cutremur, în parteneriat cu UNICEF

0

PRO TV și UNICEF au lansat în parteneriat o campanie de strângere de fonduri în sprijinul celor 1,7 milioane de copii victime ale cutremurului devastator din Nepal. Copiii au nevoie imediată de apă, hrană, medicamente, adăpost şi alte ajutoare de urgență, precum și de consiliere psihologică. Ei au nevoie să se întoarcă cât mai repede la grădiniță și la școală. Din nefericire, un nou cutremur cu magnitudinea de 7,3 grade a lovit în această dimineață Nepalul.

PRO TV va realiza o serie de reportaje care vor fi difuzate în cadrul jurnalelor de știri. Materialele “Există viață după cutremur” vor fi realizate de echipa PRO TV formată din Paul Angelescu, corespondent Știrile PRO TV și Zsolt Vago, operator, care se află în Nepal pentru a transmite telespectatorilor situația exactă din momentul de față și dificultățile cu care se confruntă copiii victime ale cutremurului.

Exista viata dupa cutremur 2

Primul material, difuzat ieri seară, le-a arătat telespectatorilor cum se desfășoară acțiunile de recuperare a trupurilor fără viață rămase sub dărâmături. Aceste imagini șocante ale unui dezastru care a îndoliat o țară întreagă demonstrează desfășurarea impresionată de forțe pentru găsirea victimelor. Reportajul a fost urmărit la nivel național de aproximativ 1.2 milioane de persoane, înregistrând 7.3 puncte de rating și 23.4% share, la nivelul publicului comercial din mediu urban.

Ne bucurăm să avem alături de noi ca partener în această campanie PRO TV care a înțeles dimensiunea dezastrului cu care se confruntă Nepalul și a vrut să sprijine copiii aflați în această situație disperată. De fiecare dată, în situații limită, românii au dat dovadă de solidaritate și au întins o mână de ajutor, oferind speranță copiilor afectați de cutremure, tsunami și alte calamități naturale. Sperăm ca și de această dată ei vor sprijini copiii victime ale cutremurului donând 2 euro prin sms la 8827”, a declarat Sandie Blanchet, Reprezentantul UNICEF în România. 

Fondurile strânse în urma campaniei de o lună de zile vor sprijini UNICEF să asigure copiilor apă potabilă, adăpost, truse medicale de urgență și servicii de protecție pentru copiii aflați în situații vulnerabile. De asemenea, vor sprijini refacerea școlilor și accesul copiilor la educație. De exemplu, cu 150 lei, UNICEF poate asigura săruri pentru rehidratare orală, care pot salva viaţa a 100 de copii; 300 lei asigură rechizite școlare, cu care cel puţin 20 de copii ar putea continua să înveţe.

“De-a lungul anilor, campaniile ProTV au abordat subiecte sensibile și au făcut cunoscute întregii țări probleme reale, cu care oamenii se confruntă zi de zi. Fie că vorbim despre subiecte care se întâmplă în România sau la nivel global, ne propunem să le oferim telespectatorilor tabloul complet, obiectiv și foarte bine documentat. Campania “Există viață după cutremur” este un astfel de exemplu și ne bucurăm că avem ocazia să prezentăm contextul și viața cotidiană din Nepal acum, după tragedie. Sperăm ca reportajele realizate de echipa noastră să le arate oamenilor că și ei pot contribui la ajutorarea copiilor care sunt victime ale acestui dezastru.” a declarat Lucia Antal, Director Marketing al PRO TV.

Smiley, Ambasador Național pentru UNICEF România, sprijină de asemenea copiii din Nepal, inclusiv făcând un apel la donație în cadrul emisiunii “Românii au talent”.

Donațiile în sprijinul copiilor din Nepal pot fi făcute și prin transfer bancar, în contul: RO10 BRDE 450S V434 6556 4500 (menţionează „donaţie Nepal, cod donaţie 04”) și pe site-ul www.unicef.ro.

Situația în Nepal

În data de 25 aprilie 2015, un cutremur puternic cu magnitudinea de 7,8 grade a lovit Nepalul, epicentrul său aflându-se la 80 de km la est de capitala Kathmandu (în Lamjung). Potrivit datelor oficiale, la nivelul întregii țări, numărul total al victimelor se ridică la 7,652 de persoane, iar 16,392 de persoane sunt rănite. Aceste cifre vor continua să crească pe măsură ce informațiile din multiplele zone afectate devin disponibile. Din 75 de districte, 57 au fost afectate de cutremur, 12 fiind declarate grav afectate.

La doar câteva ore după cutremur, UNICEF deja asigurase comunităţilor afectate mai multe transporturi cu pastile pentru purificarea apei, tablete și săruri pentru rehidratare orală și truse sanitare. În doar câteva zile de la dezastru, două avioane de marfă din partea UNICEF au aterizat în Nepal, având la bord 120 de tone de ajutoare menite să suplimenteze stocurile pe care le aveam iniţial în Kathmandu, inclusiv corturi, truse sanitare, tablete pentru purificarea apei și găleţi, toate acestea fiind deja expediate către Gorkha, zona în care a fost localizat epicentrul cutremurului. În următoarele zile și săptămâni, UNICEF va continua să transporte și să distribuie provizii vitale, aflându-se în fruntea intervenţiilor internaţionale în ceea ce privește asigurarea apei curate și igienei, nutriţiei și educaţiei. Dar toate acestea reprezintă doar debutul asistenţei noastre în Nepal. Ne așteaptă zile lungi și grele în perioada următoare.

Potrivit UNICEF, cel puțin 950.000 de copii din Nepal nu vor putea reveni la școală dacă nu se iau măsuri urgente pentru a li se asigura spații educaționale temporare și a repara școlile afectate de cutremur. Aproape 24.000 de clase au fost avariate sau distruse de cutremurul de 7,8 grade care a lovit țara cu 12 zile în urmă, deteriorarea multora dintre ele agravându-se în urma multiplelor replici care au avut loc ulterior.

În situații de urgență, și școlile – fie și într-un cadru temporar – joacă un rol esențial. Reduc la minim gradul de perturbare a programului normal de educație școlară a copiilor, îi feresc de exploatare și abuz, și diseminează informații care le permit copiilor să rămână sănătoși și în siguranță. Mergând la școală, copiii au sentimentul că revin la normalitate, reintrând într-o rutină care îi ajută să treacă mai ușor peste experiența șocantă trăită la cutremur.

Până acum au fost înființate 22 de Spații Prietenoase pentru Copii pentru comunitățile strămutate din Kathmandu, Lalitpur și Bhaktapur, deservind peste 2.200 de copii afectați de cutremur.

Cel mai probabil, în următoarele zile și săptămâni, se va constata o extindere a acestei situații de criză școlară, pe măsură ce se vor afla tot mai multe informații din zonele îndepărtate ale țării.

Despre UNICEF România

UNICEF este prezent în România şi în alte 190 de ţări şi teritorii pentru a promova supravieţuirea şi dezvoltarea copiilor din perioada copilăriei mici până la adolescenţă. În România, UNICEF lucrează împreună cu factori de interes cheie, precum Guvernul, Parlamentul, autorităţile locale, societatea civilă, parteneri naţionali şi internaţionali şi cu mass-media pentru a asigura accesul tuturor copiilor la educaţie timpurie de calitate şi la şcoală, pentru protejarea adolescenţilor şi monitorizarea drepturilor copilului, pentru protecţie socială şi pentru mobilizarea de resurse în beneficiul copiilor.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.