Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Stephan Hawking a anunțat astăzi cei 10 profesori rămași în cursa pentru milionul de dolari oferit de Global Teacher Prize

0

Global Teacher Prize, supranumit și Premiul Nobel pentru Educație, oferă anual un premiu de 1 milion de dolari unui profesor din învățământul primar sau secundar, care prin merite deosebite promovează prestigiul profesiei de dascăl.

Lista celor 10 profesori care au rămas în cursă a fost facută publică astăzi de către Stephan Hawking, care alături de Bill Gates, fondatorul Microsoft, Ban Ki-Moon, Secretarul General ONU, sau David Cameron, premierul Marii Britanii, se numără printre celebritățile care susțin acest important premiu. Jurizarea se face de către Academia Global Teacher Prize, un organism care reunește personalități de pe toate continentele. De anul trecut, în Academie, a devenit membră pentru prima oara și o româncă, Irina Anghel-Enescu, fondatoarea Triple Helix, care se alătură unui select grup de personalități de pe toate continentele, printre care se numără decanul de la Harvard School of Education, actorul Kevin Spacey, fondatoarea Tech for America și Teach for All sau CEO-ul celebrei firme de ceasuri elvețiene IWC.

Stephen Hawking

“Am fost încântată că anul acesta, pentru prima oară, doi români au ajuns în primii 50 de profesori selectați ca finaliști de Global Teacher Prize: Suzy-Manuela Prajea, profesor în TurnuSeverin, și Liviu Paul Haiducu, care este profesor în Statele Unite. M-aș bucura ca la anul să avem români și în top 10, și, de ce nu, poate chiar ca un român să fie câștigător al marelui premiu,” a declarat Irina Anghel-Enescu.

Cei 10 profesori de școală primară sau secundară rămași în cursa pentru premiul de anul acesta sunt din Palestina, Pakistan, Statele Unite Ale Americii, Marea Britanie, Kenia, Japonia, Australia, India și Finlanda. Unul dintre cei 10 finaliști anunțați astăzi va primi marele premiu în cadrul Global Education and Skills Forum la Dubai, care va avea loc la mijlocul lunii martie.

“Global Teacher Prize este unul dintre cele mai inspiraționale proiecte internaționale în care sunt implicată.
Poveștile tuturor finaliștilor sunt absolut impresionante și, prin urmare, votul a implicat alegeri extrem de dificile. Fiecare dintre cei 10 finaliști merită respectul, admirația și recunoștința noastră pentru lucrurile extraordinare pe care cu modestie le înfăptuiește la clasă și în afara ei,” a detaliat fondatoarea Triple Helix

Despre Irina Anghel-Enescu

Irina Anghel-Enescu este fondatoarea Triple Helix, un ONG care susține dezvoltarea României prin antreprenoriat, educație și leadership, fiind totodată, membru în consiliile de administrație ale mai multor organizații non-profit care activează la nivel internațional.

Irina Anghel-Enescu face parte din Comitetul Reprezentanților Asociației Europene de Venture Capital și este Managing Director al Asociația Fondurilor de Private Equity și Venture Capital din Sud-Estul Europei (SEEPEA). În 2008 a fost desemnată de Eisenhower Fellowships printre cei 25 de tineri lideri ai lumii, în 2009 a fost Mason Fellow la Harvard Kennedy School, iar Forumul Economic Mondial de la Davos a inclus-o printre Tinerii Lideri Globali pe care i-a sărbătorit în 2014. În urma experienţei acumulate şi a specializării academice dobândite la Universitatea Harvard în domeniul impactului fondurilor de venture capital la dezvoltarea mediului antreprenorial, Irina Anghel-Enescu este recunoscută la nivel global ca fiind un expert în acest domeniu, fiind frecvent invitată ca vorbitor la evenimentele organizate în toate colţurile lumii de diverse instituţii prestigioase, cum ar fi Harvard, Stanford, London Business School, agenţii ale O.N.U sau guverne ale ţărilor interesate în stimularea investiţiilor de tip venture capital.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.