Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Startup-ul românesc InsightOut Analytics selectat în European Data Incubator

0

Startup-ul românesc InsightOut Analytics a fost selectat în programul European Data Incubator printre cele mai promiţătoare startup-uri de Big Data din Europa

InsightOut Analytics este unul dintre cele 36 de startup-uri acceptate pentru a lua parte în runda finală a European Data Incubator (EDI), un proiect cu o durată de 3 ani care oferă şansa către 100 de startup-uri să construiască soluţii de Big Data pentru unele dintre cele mai mari companii din Europa precum Volkswagen Navarra, RACC sau Sonae.

Ce este EDI?

European Data Incubator (EDI) este un program de incubare gestionat de 20 de parteneri din Europa.

EDI oferă celor mai inovative startup-uri de Big Data oportunitatea de a aborda probleme reale propuse de corporaţii din întreaga Europa, precum îmbunătăţirea siguranţei rutiere în Barcelona sau predicţia de tranzacţii frauduloase în supermarket-uri.

InsightOut Analytics va participa în cea de-a treia şi ultima rundă a EDI, după ce a fost selectat între primele 36 de startup-uri şi IMM-uri din 208 aplicanţi. Startup-ul românesc va rezolva provocarea propusă de JOT Internet Media, o agenţie de marketing digital cu prezenţă globală în 74 ţări.

Beneficiile EDI includ o finanţare equity-free de până până la 100.000 euro, mentorat, ateliere, acces la un mediu gratuit de servicii cloud, precum şi oportunitatea de conectare cu mari organizaţii europene.

Ce face mai exact InsightOut Analytics?

InsightOut Analytics acordă consultanţă de Data Science, Machine Learning şi AI (inteligenţă artificială), dezvoltând soluţii complete de business. Startup-ul ajută companiile să rămână competitive în domeniile lor prin luarea de decizii bazate pe date şi predicţii.

Care sunt paşii următori?

European Data Incubator (EDI) beneficiază de un fond de 5 milioane de euro pentru a încuraja mediul companiilor de date din Europa şi a selectat 36 dintre cele mai promiţătoare startup-uri şi IMM-uri de Big Data pentru a participa în următoarea rundă de incubare. Programul oferă participanţilor şansa de a dezvolta business-ul mai departe prin rezolvarea unei probleme reale propuse de mari corporaţii europene, cu sprijinul unei finanţări equity-free de până la 100.000 euro şi un mentor dedicat.

Programul ghidează startup-urile prin 3 faze intense de creştere pentru o durată de 8 luni, reunind sesiuni online şi întâlniri live în Bilbao şi Berlin. În fiecare an, procesul de incubare EDI este împărţit în trei etape succesive, în care doar cele mai bune startup-uri progresează în faza următoare: Explore, Experiment, Evolve.

În următoarele luni, InsightOut Analytics va participa în prima fază, Explore, care include un datathon, prezentarea prototipului dezvoltat, acordarea unei finanţări de 5.000 euro şi întâlnirea corporaţiei cu care va colabora. La finalul acestei etape, un juriu de specialitate va selecta 16 startup-uri pentru a progresa în etapa următoare, Experiment.

Urmăriţi parcursul nostru în programul EDI!

Rămâneţi în contact cu noutăţile despre parcursul nostru accesând website-ul European Data Incubator: www.edincubator.eu

@EuropeanDataIncubator @edincubator EDIncubator H2020

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.