Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Startup-ul românesc de telemedicină Recomedica se listează pe Seedblink la o evaluare de 3,5 mil euro

0

Fondatorii Recomedica se listează pe platforma de crowdfunding Seedblink pe 9 februarie, pentru a obține o finanțare de 300.000 euro

București, 8 februarie 2021. Recomedica, startup-ul românesc care oferă ghidare și asistență medicală online, anunță listarea pe platforma de crowdfunding Seedblink pe 9 februarie, unde își propune să obțină o finanțare de 300.000 EUR de la investitori locali, la o evaluare de 3,5 mil. EUR. Prin această nouă rundă de investiții, fondatorii Recomedica au în plan dezvoltarea unei aplicații mobile Recomedica PRO și lansarea internațională a serviciilor.

Recomedica este o platformă medicală online, care funcționează ca o punte între prestatorii de servicii medicale și pacienți, ce își propune să ofere utilizatorilor din România acces rapid la consultații medicale online și programări pentru analize de specialitate, cu scopul de a eficientiza procesele de diagnosticare și tratament. Obiectivul echipei Recomedica este de a aduce utilizatorilor cât mai aproape și cât mai la îndemână sprijinul medical de care au nevoie prin contactarea rapidă a unui medic.

Startup-ul Recomedica a fost fondat de Eduard Andrei Cioroagă și Mihail Subțirelu în urmă cu doi ani și a atras deja o investiție privată de 25.000 EURO la finalul anului 2020.

Prin campania demarată pe Seedblink, Recomedica își propune să strângă 300.000 EUR, cu opțiunea de a extinde această rundă la maximum 350.000 EUR. Din majorarea de capital vizată, Recomedica are deja asigurată suma de 135.000 EUR de la investitori din România, unii cu o expertiză aprofundată în sectoarele medical și farmaceutic.

Cu această nouă finanțare, fondatorii Recomedica au în plan dezvoltarea unei aplicații mobile Recomedica PRO, îmbunătățirea și dezvoltarea experientei utilizatorului atât în cadrul platformei cât și în cadrul altor departament cu care acesta interacționează (call center) și lansarea internațională a serviciilor. Primele piețe vizate sunt și piețele în care Recomedica deja e activat în comunitățile de români, cele mai importante fiind Maria Britanie, Germania Italia și Austria.

“Acum, mai mult ca niciodată, telemedicina joacă rolul cheie pentru persoanele care doresc să aibă grijă de sănătatea lor și a familiilor lor în mod corespunzător. Recomedica este platforma care oferă cea mai largă gamă de specialități medicale și cel mai rapid timp de răspuns la solicitările medicale și cu această nouă finanțare pe care o vom obține prin Seedblink, ne propunem să accelerăm dezvoltarea proiectului Recomedica. Suntem bucuroși că avem această oportunitate de a colabora cu echipa Seedblink și avem încredere că dezvoltarea noastră va încuraja dezvoltarea întregii industrii de asistență medicală.”, a declarat Eduard Andrei Cioroagă, co-fondatorul și CEO-ul Recomedica.

“Ne bucurăm să revenim la sectorul Health-Tech, care a generat mare interes pentru investitori în cadrul listărilor precedente pe SeedBlink. Recomedica acoperă o regiune foarte importantă a peisajului medical: prevenția. Este o verigă care lipsește atât în zona virtuală cât și în viața reală. Recomedica așează carămizi la baza piramidei ce trebuie reconstruită în România: prevenție, specialiști, chirurugi. Ne bucurăm să punem umărul în susținerea unei companii tinere, care combină entuziasmul și experiența în digital marketing a fondatorilor cu pragmatismul și experiența business angels care li s-au alăturat deja.”, a declarat Andrei Dudoiu, co-founder și CEO SeedBlink.

Valoarea pieței globale a telemedicinei este de cca. 40 miliarde EUR, în timp ce la nivel european, valoarea de piață se ridică la cca. 9,50 miliarde EURO în 2020. Conform prognozei cercetărilor de piață, telemedicina va continua să crească la un CAGR de. 14,1% în Europa și 17,9% la nivel global între 2020 și 2025.

Echipa Recomedica a lansat recent platforma Recomedica PRO, ce asigură utilizatorilor accesul la servicii medicale în mod simplificat, oferind triere medicală și recomandări adaptate problemelor de sănătate ale fiecărui utilizator. Recomedica PRO beneficiază de disponibilitatea medicilor generaliști și specialiști din platformă, care sunt online 24/7 și răspund solicitărilor medicale în mai puțin de o oră.

În prezent, Recomedica are parteneriate cu 326 de medici, iar timpul mediu de răspuns unei solicitări medicale este de 20 de minute.

De asemenea, prin parteneriatele cu medicii și cu laboratoare de analize din toată țara, Recomedica PRO asigură utilizatorilor și medicilor accesul la dosarul medical digitalizat, pentru acces rapid și eficient la istoricul medical. Astfel, obiectivul echipei Recomedica este de a eficientiza procesele medicale.

Mai mult decât atât, Recomedica a fost prima platformă europeană de telemedicină care a ajutat oamenii să se autoevalueze simptomele Covid-19, oferind în același timp monitorizarea continuă a persoanelor cu cea mai mare probabilitate de a fi prins virusul.

„În contextul pandemiei, telemedicina a fost industria cu cea mai mare tracțiune datorită faptului că oamenii devin mai conștienți de sine de sănătatea lor. În perioadele de tensiune, oamenii înțeleg cu adevărat unde lipsește sistemul medical tradițional. Putem spune că pandemia este responsabilă în prezent pentru transformarea digitală a sistemelor de sănătate din întreaga lume.”, a explicat Eduard Cioroagă.

Despre Recomedica

Serviciul Recomedica oferă ghidare și asistență medicală online din 2020, având deja peste 35.000 de utilizatori unici, care au efectuat peste 80.000 de cereri medicale.

Recomedica a fost fondată de Eduard Andrei Cioroagă și Mihail Subțirelu în urmă cu doi ani. Compania a atras o investiție privată la finalul anului 2020 și are în plan dezvoltarea unei aplicații mobile pentru platforma Recomedica PRO și lansarea internațională a serviciilor, urmând să acceseze o nouă rundă de finanțare, prin listarea pe Seedblink pe 9 februarie.

Serviciul Recomedica este deja folosit de utilizatori din mai multe orașe din România, cei mai mulți utilizatori fiind din București, Timișoara, Cluj-Napoca, Brașov și Sibiu, însă este accesată și de români din afara țării, din: Anglia, Italia, Germania, Belgia, Franța, Austria etc.

Despre Seedblink

SeedBlink este cea mai mare platformă regională de equity crowdfunding, care susține investitorii și democratizează investițiile prin “matching-ul” acestora cu startup-uri inovative. Angajamentul și misiunea SeedBlink sunt de a pune umărul la dezvoltarea ecosistemului antreprenorial, permițând startup-urilor în căutare de finanțare accesul pe platformă și în primul rând facilitând alegerea de către investitori a startup-urilor preferate. Chiar și așa însă, fondurile sunt supuse riscului de a le pierde. Investițiile în startup-uri sunt considerate în toată lumea ca fiind afaceri riscante iar investitorii trebuie să aloce acestui demers doar sumele pe care își permit să le piardă.

Unele dintre căile de diminuare a riscurilor sunt diversificarea investițiilor și alegerea cu predilecție a domeniilor în care investitorii au experiență și/ sau în companii în ale căror produse ei cred cu tărie.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.