Start-up-ul VisionBot reprezinta Romania la finala JA Europe Enterprise Challenge de la Lisabona

0

Start-up-ul VisionBot va reprezenta Romania la finala europeana a competitiei de antreprenoriat JA Europe Enterprise Challenge, ce se deruleaza la Lisabona (Portugalia), în perioada 1-4 iulie. Competitia este dedicata echipelor de studenti care si-au înfiintat companii în cadrul programului de antreprenoriat derulat de Junior Achievement (JA) în Europa si care au castigat finalele nationale ale competitiei.

VisionBot este un start-up ce produce si comercializeaza un robot de tip „pick and place”, capabil sa creeze în mod automat produse electronice plasand rapid si cu înalta precizie componente într-o placa cu cablaj imprimat. Avand cel mai competitiv pret de pe piata, robotul VisionBot este dedicat inginerilor, inventatorilor, pasionatilor si IMM-urilor care doresc sa-si transforme produsele prototip în produse de serie (computere, echipamente electronice sau orice alt produs cu circuite integrate), avand un volum de productie de pana la 75.000 de unitati pe an.

unnamed

Echipa este formata din Ionut Budisteanu si Ane Mari Androniceanu, studenti la Universitatea din Bucuresti, respectiv Academia de Studii Economice, Bucuresti.

„Pentru mine, faptul ca am ajuns în finala europeana a competitiei si ca reprezentam Romania în acest concurs reprezinta o mare realizare. Multe inventii si device-uri electronice raman la stadiul de prototip si dispar pentru ca autorii lor nu îsi permit sa cumpere echipamente costisitoare care sa le sustina productia. Sper ca acest produs romanesc sa devina o oportunitate de dezvoltare pentru antreprenori si companii din întreaga lume”, a spus Ionut Budisteanu, fondatorul VisionBot.

La nivel national, start-up-ul sau a castigat premiul pentru dezvoltarea afacerii „Investitia anului”, în valoare de 10.000 Euro, acordat de Hyundai Auto Romania în cadrul programului JA Start UP si o bursa de participare la finala europeana de la Lisabona oferita de JA Romania.

JA Europe Enterprise Challenge este cea mai mare competitie de antreprenoriat organizata la nivel european de JA Europa. Evenimentul are loc anual si ofera tinerilor europeni oportunitatea de a-si testa afacerile si abilitatile antreprenoriale într-un mediu competitiv, promovandu-si companiile la nivel international si avand sansa sa gaseasca investitori pentru dezvoltarea lor ulterioara.

Juriul competitiei este format din antreprenori, investitori, business analisti si reprezentanti ai mediului de afaceri la nivel european. Anul acesta, în competitie se vor înfrunta start-up-uri din Belgia, Bulgaria, Danemarca, Finlanda, Franta, Grecia, Italia, Luxemburg, Malta, Norvegia, Portugalia, Romania, Slovacia, Spania, Olanda si Marea Britanie.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.