Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Start la nonformal: cea de-a 17-a ediţie GROW se pregăteşte de numărătoarea inversă

0

37 traineri din întreaga lume şi-au legat şireturile şi sunt gata de startul celul mai mare program de educaţie nonformală cu predare în limba engleză creat de Şcoala de Valori în parteneriat cu AIESEC România.

GROW, programul național care depășește barierele educației formale se întoarce în 2017 cu cea de-a 17-a ediție în 17 orașe, transformând concepte inovative, precum predarea de ateliere nonformale în limba engleză, în tradiția mult-așteaptată de către tinerii din întreaga țara.

cover-opening-ceremony-bucuresti

Alături de Alba-Iulia, Arad, Brașov, București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Oradea, Pitești, Suceava, Tîrgu-Mureș și Timișoara, cel de-al 7-lea an al proiectului a început curajos adăugând încă 4 orașe pe harta educației non-formale, și anume Bacău, Călărași, Reghin, Gura Humorului și Toplița.

Pe lângă cele 35 ore de ateliere ce vor fi susținute de către 37 traineri internaționali din 20 țări, proiectul și-a propus să atragă atenția tinerilor chiar înainte de deschiderea oficială, aceștia participând la diferite evenimente (vânătoare de comori, bibliotecă vie, seară de filme etc) puse la cale de către echipele locale pentru a face cunoștință cu atmosfera prietenoasă  din GROW.

Având la bază modelul de învățare Practice, Learn, Step Up” ce reușește să aducă un procent de asimilare a informației de până la 90% de către participanți, ediția de iarnă GROW 2017 sosește cu două module recomandate elevilor de clasa a 9-a și a 11-a. De-a lungul programului, prin părțile de Practice (Practică) și Learning (Învățare), elevii experimentează învățarea activă prin jocuri de rol, simulări, prezentări și demonstrații, urmând apoi ca partea de Step Up (Implicare) să-i ajute pe tineri să-și însușească la un nivel cât mai ridicat abilitățile dobândite prin punerea în practică a celor învățate în diferite proiecte cu impact în societate, gândite și implementate de către tineri în comunitățile lor.

Modulul recomandat elevilor de clasa a 9-a poartă numele de Grit to Great!” și pune accentul pe autocunoaștere, aptitudini de comunicare, managementul fricii, stima și încredere în sine, iar modulul recomandat elevilor de clasa a 10-a se numește Rise, Rewire, Resilience!”, unde tinerii vor învăța despre valori, branding personal, gândire sistemică în timp ce își vor exersa creativitatea și vorbitul în public.

Pentru mai multe detalii legate de proiect, curriculum sau gânduri ale participanților și trainerilor din edițiile trecute, vizitează site-ul www.growedu.ro sau pagina de Facebook a proiectului www.facebook.com/growedu.ro.

Dacă îți dorești să vezi cu ochii tăi cum arată învățarea non-formală într-un mediu intercultural, poți participa  la ceremonia de deschidere oficială  a ediției de iarnă GROW 2017 din București, în data de 25 ianuarie, începând cu orele  16:00, ce se desfășoară în amfiteatrul Universității Spiru Haret din Șoseaua Berceni, nr. 24.

Şcoala de Valori este o organizaţie non-guvernamentală modernă ce are ca viziune dezvoltarea prin educație non-formală a unei societăţi care să genereze încredere, echilibru și curaj. Aceasta pune sub semnul întrebării graniţele educaţiei tradiţionale şi crează oportunitatea persoanelor de a accesa informaţii de valoare, experienţe de formare a caracterului, de a interacţiona cu modele pozitive şi de a avea expunere internaţională, cu scopul de a creşte responsabilitatea personală şi controlul fiecăruia asupra alegerilor personale.

AIESEC este cea mai mare organizație de tineri la nivel internațional, reunind 40 000 de membri din peste 110 de țări și teritorii. AIESEC reprezintă o platformă dedicată descoperirii și explorării potențialului de lideri al tinerilor în vederea transformării acestora în agenți de schimbare ai lumii de mâine.

Despre autor

avatar

Școala de Valori este o organizație non-guvernamentală apărută în 2009 ca urmare a unei idei îndrăznețe a mai multor tineri întreprinzători. În toate ”viitorurile posibile”, vor avea succes aceia care își explorează potențialul și învață să se auto-depășească, colaborează cu celelalte generații și caută activ oportunități astfel încât să contribuie la transformarea societății, oferind bunăstare generațiilor prezente și viitoare. Misiunea Școlii de Valori este aceea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor lor vieți, fiind singura asociație din România care implementează în programele sale educația centrată pe valori. Acest model educațional implică dezvoltarea de competențe împărțite pe patru arii: dezvoltarea caracterului, explorarea personalității, implicare civică și well-being. Școala de Valori dezvoltă patru programe educaționale naționale: Adoptă un Liceu, Excepționalii, Laboratorul de Cariere și Arcademia prin care contribuie activ la dezvoltarea educației din România, oferind cunoaștere și îndrumare adolescenților, tinerilor și profesorilor.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.