Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Start înscrierilor la ediția a XIV-a a Galei Societății Civile

0

Impactul societății civile din România:
Cinci săptămâni pentru înscrierile la ediția a XIV-a a Galei Societății Civile

Au început înscrierile la Gala Societății Civile, cel mai important proiect dedicat sectorului neguvernamental din România. Proiectele pot fi înscrise online, pe www.galasocietatiicivile.ro, între 18 februarie și 23 martie.

Organizații neguvernamentale, grupuri de inițiativă sau persoane fizice au la dispoziție 17 secțiuni în care își pot înscrie proiectele implementate anul trecut. Acestea vor fi evaluate în funcție de criteriile relevanță, eficacitate, coerență și impact. Până acum, Gala Societății Civile a numărat peste 1850 de proiecte din toate domeniile (de la sănătate, educație, participare publică, tineret, până la artă și cultură, dezvoltare economică și socială sau protecția mediului) și a premiat la fiecare ediție peste 40 de ONG-uri. Gala Societății Civile recunoaște succesul inițiativelor civice și creează o punte de legătură între sectorul și mediul privat, mass media și sectorul administrativ.

Foto_Castigatori_2015

„Am inițiat Gala Societății Civile în anul 2002, cu scopul de a-i face pe români să conștientizeze existența sectorului neguvernamental, importanța societății civile, obligația și puterea fiecăruia dintre noi de a schimba sau îmbunătăți lucrurile. Am observat, cu mare atenție, creșterea constantă a sectorului neguvernamental din țară și putem spune, fără rețineri, că Gala Societății Civile a fost un partener solid și de încredere în tot acest interval. Astăzi, după 14 ani, constatăm un interes din ce în ce mai mare pentru susținerea, promovarea și dezvoltarea organismelor societății civile, atât din partea sectorului privat, cât și din partea autorităților statului. Este un moment care trebuie fructificat și exact în acest sens vine și apelul nostru pentru toți reprezentanții sectorului non-profit: am lansat astăzi înscrierile pentru ediția 2016 a Galei și ne dorim să promovăm și să premiem cât mai multe inițiative civice, din întreaga țară. Intrați pe galasocietățiicivile.ro și înscrieți proiectele implementate. Putem să arătăm că suntem din ce în ce mai mulți. Și din ce în ce mai puternici” declară Andrei Bortun, Președinte „Fundația Gala Societății Civile”, inițiatorul Galei Societatii Civile.

LOGO NEW PANORAMIC_mod

Marii câștigători ai ultimelor cinci ediții ale Galei Societății Civile au fost aleși din secțiunile Sănătate și Educație. Câștigătorul ediției 2015 a fost proiectul Policlinica Socială Baba Novac al Fundației Regina Maria, care oferă acces la servicii medicale de calitate pentru 1.500 de pacienți, persoane fără venit și fără asigurare medicală.

Seara dedicată sectorului asociativ din România, când vor fi anuntați câștigătorii Galei Societății Civile, va avea loc la începutul lunii iunie, în București. Festivitatea de acordare a premiilor reunește reprezentanți din mediul asociativ, ai sectorului privat, din instituțiile publice centrale, din mediul politic, cât și din mass-media.

Mai multe informații despre modalitatea de înscriere sunt oferite pe portalul: http://www.galasocietatiicivile.ro/, în secțiunea Competiție.

Gala Societății Civile este un proiect al Fundației “Gala Societății Civile”.

Susținătorii Galei Societății Civile sunt KMG International prin Rompetrol Well Services, partener principal, Fundația Vodafone România, sponsor fondator, BCR, Avon România.

Parteneri traditionali: Rusu+Bortun Brand Growers, Netvibes Romania, Media Image, 360 Revolution și Kaustik.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.