Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

„Start from home” – Campanie pentru prevenirea și combaterea situațiilor de dificultate ori vulnerabilitate în contextul Covid-19

0

Proiectul „Start from home”, finanțat de programul Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de asociația Act for Tomorrow, pornește de la nevoia de a atenua impactul la nivel social și economic pe care îl resimt atât familiile, cât și afacerile mici, în contextul pandemiei, și de a asigura activități practice legate de terapia prin artă familiilor afectate de presiunea emoțională a izolării.

Campania are și rolul de a stimula activitățile de tip Do It Yourself în vederea împlinirii misiunii WAHM.

Scopul proiectului „Start from home” este să combată situația de vulnerabilitate, izolare și să sprijine depășirea perioadei de dificultate/anxietate prin stimularea activităților realizate pe cont propriu și prin dobândirea unor noi abilități și cunoștințe.

Astfel, 102 pachete captivante de tip Do it Yourself așteaptă să ajungă la mamele din segment vulnerabil: familii monoparentale , fără venituri, care și-au pierdut locurile de muncă sau sunt în șomaj, care au mai mult de 2 copii etc.

Înscrierile sunt analizate prin completarea unui formular și, în urma selecției, vor fi distribuite captivantele kituri propuse si realizate alături de mamele antreprenoare din comunitatea WAHM: impaslit, țesut, realizat bijuterii sau tablouri cu licheni, cusut, creativ, modelaj, făurit figurine de ipsos și lumânări decorative, brodat.

Data limita de înscriere: 15 iulie

Asociația Work At Home Moms vine în întâmpinarea mamelor care doresc să lucreze part time, project based, home based, dar și a celor antreprenoare.

Asociația Work At Home Moms sprijina reorientarea profesională, încurajând explorarea noilor activități, meșteșuguri cu rol terapeutic pe fondul pandemiei și contextului actual.

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociaţia Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educaţie, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplicat instrument de finanţare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/ de inițiativă.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.