Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Start atelier Primul meu film documentar. Comunitatea în imagini | Cahul 2017

0

Primul meu film documentar. Comunitatea în imagini
– ediția a X-a, Cahul, 2017 –

Un nou atelier marca Primul meu film documentar! Ediția a 10-a a atelierului PMFD are loc în orașul Cahul din Republica Moldova sub sloganul Comunitatea în Imagini și se adresează elevilor Liceului Teoretic „Ion Creangă” din Cahul. Liceenii se pot înscrie până pe 30 ianuarie prin completarea formularului disponibil la: https://goo.gl/forms/ZIuaENNszLuKp4P02 .

unnamed

Atelierul „Primul meu film documentar. Comunitatea în imagini” dă întâlnire unui număr de 20 liceeni din Cahul pasionați de film, curioși să învețe despre etapele realizării unui film documentar. Pe durata atelierului, participanții vor învăța să folosească o cameră de filmat în scopuri cinematografice şi să înțeleagă mai bine comunitatea din care fac parte. Liceenii selectați pentru a participa la atelier vor fi anunțați după data de 30 ianuarie, iar atelierul practic de film urmează să aibă loc în Cahul, în perioada 18 februarie – 3 martie.

Atelierul se adresează în același timp părinților, profesorilor de liceu și membrilor activi ai comunității din Cahul. În cadrul atelierului vor fi organizate întâlniri cu aceștia, pentru a identifica zonele vulnerabile din comunitate și care ar putea ulterior fi transformate în subiecte de scurtmetraje documentare.

Atelierul „Primul meu film documentar. Comunitatea în imagini” este la prima ediție în Republica Moldova și este organizat de Centrul Regional de Asistență și Informare a ONG „CONTACT–CAHUL”, în parteneriat cu Asociația ViraViraFilms, Liceul Teoretic „Ion Creangă” din Cahul, Festivalul Internațional de Film Documentar pentru Schimbare Socială MOLDOX și cu sprijinul Fundației SOROS din Republica Moldova.

Atelierul a fost organizat pentru prima dată de Asociația Vira în Bârlad în 2012, iar anul acesta în Cahul este organizată ediția cu numărul zece. După prima ediție pilot din Bârlad, județul Vaslui, atelierul a fost continuat în ultimii ani prin ediții organizate individual sau în colaborare cu o serie de festivaluri de film în Tulcea, Sibiu, București (Astra Film Festival din Sibiu, Festivalul Pelicam din Tulcea, Festivalul de Filme pentru Adolescenți SUPER din București și Festivalul Urban Eye din București).

CONTACT-CAHUL
Ateliere de film documentar
Moldox Festival

Aplică la atelierul PMFD din Cahul!

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.