Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Stand românesc la Târgul Internațional de Carte de la Minsk

0

În perioada 6-10 februarie 2019, România va participa, pentru al doilea an consecutiv, la Târgul Internațional de Carte de la Minsk, cu un stand național, organizat de Ambasada României în Republica Belarus și Institutul Cultural Român de la Varșovia.

Pe rafturile standului vor fi expuse cărți în limba română și traduceri în diverse limbi internaționale, CD-uri cu muzică românească de diverse genuri, precum și albume de la Editura ICR și Editura Monitorului Oficial R.A.

Publicul va avea la dispoziție și o multitudine de materiale promoționale, traduse în limba belarusă, printre care un grupaj de fragmente literare românești din Mihai Eminescu, Mircea Cărtărescu, Marin Sorescu și Cristian Teodorescu. De asemenea, vor fi oferite semne de carte şi flyere având ca temă gastronomia tradițională românească.

Concepția grafică a standului marchează deținerea de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene, iar sigla românească, special realizată pentru acest an, este expusă pe materialele promoționale, distribuite gratuit vizitatorilor.

Târgul Internațional de Carte de la Minsk este un eveniment cultural de mare importantă şi vizibilitate, la care participă în fiecare an numeroase țări din întreaga lume. La ediția din 2018 au participat peste 300 de expozanți din 31 de ţări, iar târgul a fost vizitat de peste 60 000 de persoane. Anul acesta, pentru prima dată, târgul se va desfășura și în spații alternative complexului expozițional – în librării, biblioteci și muzee.

Târgul este organizat de Ministerul Informațiilor, Primăria Minsk și Uniunea Scriitorilor din Belarus. Coorganizatori sunt Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Educației, Ministerul Culturii și companiile Belkniga și Makbel.

Participarea la acest important târg de carte cu un stand românesc reprezintă o ocazie deosebită de promovare a culturii române în Belarus, atât în rândul publicului larg, cât şi în relația cu instituțiile culturale şi mass-media din această țară.

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.