Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Stagii de practică și schimb de experiență în Danemarca pentru 106 elevi și profesori români

0

84 de elevi si 22 de profesori din Alba, Botosani, Iasi, Ilfov si Mures isi vor imbogati experienta profesionala mergand in stagii de practica si schimb de experienta la cel mai mare si mai modern liceu agricol din Danemarca, Green Academy Aarhus.

In acest an scolar, 84 de elevi si 22 de profesori din 5 licee agricole vor merge in Danemarca pentru stagii de practica in agricultura si schimb de experienta in predarea agriculturii si in managementul fermei didactice. Gazda este cel mai mare si cel mai modern liceu agricol din Danemarca, Green Academy Aarhus.

Timp de 3 saptamani, cei 84 de elevi de clasa a X-a vor avea ocazia sa cunoasca si sa invete sa foloseasca cele mai noi tehnologii din domeniul cresterii animalelor si al productiei de legume si flori in sera. Ferma didactica a Green Academy Aarhus, in care elevii vor desfasura activitatile de instruire practica, se intinde pe o suprafata de 55 de hectare, avand atat productie animala (30 de vaci, 50 de porci, cai, capre, gaini etc.), cat si productie vegetala (orz, grau, porumb, trifoi, legume si flori).

Profesorii vor avea ocazia, pe de o parte, sa inteleaga cum functioneaza, cum este organizata si condusa o ferma didactica auto-sustenabila, aliniata atat din punct de vedere managerial, cat si din punct de vedere tehnologic la standardele din piata; o ferma care concureaza pe piata cu oricare alta ferma daneza. Pe de alta parte, profesorii vor invata despre cum functioneaza sistemul danez de formare profesionala, cum este organizata si condusa o scoala din invatamantul profesional si tehnic, cum isi atrage elevii si cum se desfasoara activitatile de formare profesionala.

Urmarim sa cream o lume mai buna prin puterea meseriilor, dezvoltand si promovand excelenta in meserii si formarea profesionala la standarde internationale. Fundatia WorldSkills Romania invita si alti factori interesati: profesionisti, companii, patronate si sindicate sa se alature parteneriatelor construite deja cu Ministerul Educatiei si alte institutii educationale, in cladirea unui ecosistem national de formare a viitorilor meseriasi ai tarii.” Victor Dumitrache, Director de Programe, WorldSkills Romania

Proiectul este initiativa Fundatiei WorldSkills Romania si este realizat in parteneriat cu Green Academy Aarhus din Danemarca si cu 5 licee agricole din Romania:

  • Liceul Tehnologic Agricol M. Kogalniceanu din Miroslava, Iasi
  • Liceul Tehnologic Agricol A. Borza din Ciumbrud, Alba
  • Liceul Tehnologic Cezar Nicolau din Branesti, Ilfov
  • Colegiul Agricol Traian Savulescu din Tg Mures
  • Liceul Demostene Botez din Trusesti, Botosani

Primul grup format din 21 de elevi si 7 profesori a treminat stagiul pe 1 noiembrie 2019.

Al doilea grup format din 21 de elevi si 3 profesori incepe stagiul pe 9 martie 2020, iar al treilea grup format din 42 de elevi si 12 profesori incepe stagiul pe 27 aprilie 2020.

Proiectul beneficiaza de un sprijin financiar de 305.986 EUR prin Programul Erasmus+, actiunea cheie 1, pentru proiecte de mobilitate in domeniul VET.

Infiintata in 2016, Fundatia WorldSkills Romania contribuie activ la formarea viitoarei generatii de profesionisti si de meseriasi, in parteneriat cu Ministerul Educatiei si cu sprijinul comunitatii de afaceri.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.