Spectacolul [Fragil] de Cosmin Manolescu la Seattle International Dance Festival

0

Spectacolul [Fragil], o producție Paradis Serial/ Fundația Gabriela Tudor, în direcția artistică a coregrafului Cosmin Manolescu și realizat și interpretat în colaborare cu dansatoarele Giselda Ranieri (Italia) și Tanja Andreeva (Norvegia) este prezentat în 19 și 23 iunie 2017 la Seattle, SUA, în cadrul Seattle International Dance Festival. Cele două reprezentații ale piesei, cu partea I (pentru locație neconvențională) și II (spectacol de scenă) sînt acompaniate de un atelier deschis profesioniștilor și amatorilor de dans contemporan din comunitatea locală.

fragil_cluj

Evenimentele de la Seattle sînt parte a programului de colaborare româno-american Moving Dialogue 2017, realizat de Fundația Gabriela Tudor în parteneriat cu Khambatta Dance Company, și vor fi urmate de un laborator de practici artistice cu participare regională – România, Bulgaria, Serbia – desfășurat la Timișoara în perioada 16-26 septembrie.

 

Printr-o incursiune experiențială care alternează diverse planuri și distanțe între artiști și spectatori, spectacolul[Fragil] invită publicul să pătrundă într-un univers care dezvăluie fragilitatea și vulnerabilitatea vieții noastre cotidiene. [Fragil] este deopotrivă un spectacol de dans, un joc performativ, o instalație coregrafică, o petrecere sau pur și simplu o experiență care lucrează cu multiplicitatea identităților noastre. [Fragil] a fost produs în cadrul proiectului european E-Motional și a avut premiera în iunie 2015 în cadrul unui turneu internațional care a inclus  spectacole la Luxemburg, Cluj, București și Riga, urmat de alte prezentări în 2016 la Brașov, Sibiu și București.
Moving Dialogue 2017 este o componentă a programului „Publicul e scena”. Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și Global Practice Sharing program al Movement Research New York cu sprijinul financiar al Trust for Mutual Understanding.

AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Foto: [Fragil] la Cluj, 2015
http://zonadstudio.wordpress.com/

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.