Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Spectacolul de păpuşi pentru copii „Murgilă şi Zorilă”al Companiei de teatru Continuo la Praga

0

Institutul Cultural Român de la Praga şi ART Prometheus vă invită la spectacolul de păpuşi pentru copii al Companiei de teatru Continuo, intitulat „Murgilă şi Zorilă” şi inspirat de bine-cunoscutele personificări ale ipostazelor orelor nocturne din basmele româneşti: Murgilă (Amurgul), Miezilă (Miază Noapte) şi Zorilă (De către Ziuă). Cele două reprezentaţii vor avea loc după cum urmează:

Marţi, 11 iulie 2017, ora 16:30, parcul Mlýnská strouha, Plzeň – în cadrul secţiunii Za Dveřmi je divadlo (În spatele uşii este teatrul)a Festivalului Internaţional în Aer Liber Živá ulice (Strada Vie).

Joi, 13 iulie 2017, ora 16:00, Výstaviště Holešovice, Praga – în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru în Aer Liber Za Dveřmi (În spatele uşii).

unnamed

În spectacolul Companiei de teatru Continuo, „Murgilă şi Zorilă”, trei guri, şase ochi, treizeci de degete şi o barbă vă vor spune o poveste zămislită la amurg şi nascută în zori de zi într-un peisaj de păduri întunecate şi munţi înalţi, unde oamenii şi animalele conviețuiesc şi vorbesc aceeași limbă, unde dragostea și ura, viața și moartea, speranță șidurerea rătăcesc mână în mână prin sate îndepărtate. Povestea plină de răsturnări de situații se joacă în interiorul unui cerc, cu păpuși care vorbesc despre bunătate, fericire, noroc și despre puterea voinței care într-o singură împărăție nu lasă pe nimeni să doarmă, nici pe bogați, nici pe săraci. Spectacolul este acompaniat de instrumente muzicale inspirate de instrumentele tradiţionale româneşti.

Compania de teatru Continuo este un teatru independent internaţional, condus de regizorul ceh Pavel Štourač. Teatrul şi-a început activitatea în 1993, iar din anul 1995, şi-a stabilit sediul în Malovice, un sat situat la 25 km de České Budejovice în Boemia de Sud, într-o fostă fermă numită Curtea cu Pruni. Repertoriul teatrului conține spectacole de mișcare, muzică live, teatru fizic, tehnici de circ contemporan, instalaţii vii şi păpuşi.

Festivalul Internaţional în Aer Liber Živá ulice (Strada Vie) dinPlzeň se desfăşoară în perioada 10 iulie – 3 septembrie 2017 şi este cel mai mare festival interdisciplinar cu intrare gratuită din Republica Cehă. Festivalul beneficiază de patronajul Primarului oraşului Plzen, dl. Martin Zrzavecký şi a făcut parte din programul Plzeň – Capitală Europeană a Culturii 2015. Festivalul are două secţiuni: teatru în aer liber,Za Dveřmi je divadlo (În spatele uşii este teatrul)şi muzică în aer liber,Živá ulice (Strada Vie)

A IX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru în Aer LiberZa Dveřmi(În Spatele Uşilor) din Praga are loc în perioada 10-14 iulie 2017 pe esplanada din faţa Centrului expoziţional Výstaviště Holešovice din Praga şi oferă publicului spectacole gratuite de teatru de mişcare, circ contemporan, acrobaţii şi foc, dar şi spectacole pentru copii. La festival sunt invitate atât trupe autohtone cât şi trupe din strainătate.

ART Prometheus este o organizaţie non-guvernamentală care are ca obiectiv producţia de spectacole teatrale ale unor companii cum ar fi: Compania de teatru Continuo, Teatrul Novogo Fronta (CZ/RU), Décalages – teatru în mişcare (CZ/FR), Teatrul V.O.S.A., Long Vehicle Circus, Brothers in Tricks, Nori Sawa (JAP), Amanitas Fire Theatre şi alţii. Anual, ART Prometheus organizează Festivalul Internaţional de Teatru în Aer LiberZa Dveřmi(În Spatele Uşilor)din Praga şiFestivalul Internaţional în Aer Liber Živá ulice (Strada Vie) din Plzeň, festivaluri care şi-au caştigat rapid locul printre cele mai prestigioase festivaluri de gen din Republica Cehă.

Spectacolul va fi în limba ceha.

Vă aşteptăm cu drag!

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.