Solutii pentru antreprenoriatul din Romania in Global Entrepreneurship Week 2012

0

Global Entrepreneurship Week 2012 aduce solutii pentru antreprenoriatul din Romania

  • Jonathan Ortmans, Presedintele Global Entrepreneurship Week, s-a intalnit cu comunitatea de antreprenoriat din Romania cu ocazia lansarii Boardului GEW Romania
  • Cei mai activi sustinatori ai antreprenoriatului din Romania au folosit lectiile impartasite de Jonathan Ortmans din experienta globala a campaniei pentru a propune initiative concrete pentru urmatorul an
  • Campania este deschisa tuturor partenerilor care doresc sa promoveze antreprenoriatul in Romania

Global Entrepreneurship Week reuneste anual comunitatile antreprenoriale din toata lumea printr-o campanie de evenimente locale si internationale care ofera participantilor ocazia de a se conecta si  de a incepe ceva care conteaza. Romania este tara GEW din 2008, campania fiind gazduita de Junior Achievement Romania si GEA Strategy & Consulting.

Jonathan Ortmans, Presedintele GEW Global, a vizitat Romania la a cincea editie cu ocazia lansarii boardului care va sustine in tara campania dedicata antreprenorilor si a transmis lectiile invatate in domeniul dezvoltarii antreprenoriatului in primele 4 editii, care au implicat direct peste 25 de milioane de oameni la nivel global.

Membrii boardului GEW Romania sunt Clubul Intreprinzatorului Roman (Tiberiu Moisa), Enterprise Investors (Cristian Nacu), FIT Distribution (Marius Ghenea), Fundatia Post-Privatizare (Peter Barta), GEA Strategy & Consulting (Dragos Pislaru), How to Web (Bogdan Iordache), The HUB Bucharest (Vlad Craioveanu), Junior Achievement Romania (Stefania Popp), Patronatul Tinerilor Intreprinzatori Romania (Florin Jianu), Romanian-American Foundation (Roxana Vitan), Start-Up Wall-Street (Claudiu Vrinceanu), Startup Weekend Romania (Ciprian Borodescu), Triple Helix (Irina Anghel-Enescu), VentureConnect Foundation (Ana Maria Andronic) si Jonathan Ortmans (Presedinte GEW Global).

                                                               

Principalul rezultat al GEW Innovation Challenge vine chiar din partea participantilor, care au propus solutii creative pentru dezvoltarea spiritului antreprenorial al romanilor – in special al tinerilor – prin modele pozitive, accesibile si credibile. Dintre solutiile prezentate, propunerile care au atras cea mai multa sustinere au fost:

  • adoptarea de scoli de catre antreprenori care sa stimuleze de-a lungul anului scolar spiritul antreprenorial elevilor
  • formarea unei echipe de actori din domenii diferite care sa se concentreze anual pe dezvoltarea antreprenoriatului in cate un oras al tarii
  • organizarea unei competitii de antreprenoriat televizate pentru promovarea antreprenoriatului

GEW Romania este insa mai mult decat un singur eveniment – in aceasta saptamana gazdele si partenerii deruleaza activitati educationale in scoli, competitii, seminarii, lansari de carte sau sesiuni de networking.

Actorii dedicati antreprenoriatului se pot inscrie ca parteneri ai campaniei la www.gew.ro, portalul prin care isi vor putea promova evenimentele proprii local si international.

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează