Soluție eco adoptată de IKEA

0

Compania IKEA va înlocui toată gama de produse de iluminat incandescente cu halogen cu becuri LED, până în 2016. Acestea consumă cu 85% mai puțină energie decât becurile incandescente şi au o durată de viață de până la 20 de ani, de 20 de ori mai lungă decât cea a becurilor tradiţionale.

 

Câteva date despre tehnologia LED:

Dacă un milion de oameni ar schimba un bec tradițional cu un bec LED, reducerea emisiilor de CO2 ar echivala cu retragerea a 6.700 de mașini de pe șosele sau cu plantarea a 17 milioane de copaci pe an.

  • Ceea ce înseamnă că înlocuirea unui singur bec incandescent cu un LED înseamnă 16 kilograme de CO2 mai puţin în atmosferă, pe an.
  • Tehnologia LED poate fi integrată în cele mai neobişnuite forme de design, becurile se aprind imediat și oferă o lumină caldă.
  • Becurile cu LED sunt mult mai sigure deoarece nu se supraîncălzesc și nu conțin mercur.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează