Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Societatea civilă, invitată să contribuie cu teme relevante pe care România să le promoveze în perspectiva Președinției Consiliului UE

0

În perspectiva pregătirii Președinției Consiliului Uniunii Europene pe care România o va deține în primul semestru al anului 2019, Secretariatul de Stat pentru Afaceri Europene din cadrul Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV) solicită contribuția organizațiilor non-guvernamentale, partenerilor sociali și a părților interesate în vederea elaborării unui set de documente de poziție cu privire la temele relevante pentru România în context european.

mmuncii

Temele de interes pentru MMFPSPV sunt următoarele:

 • Mobilitatea forței de muncă, munca nedeclarată și exploatare prin muncă

 • Agenda europeană pentru competențe

 • Tineri și NEETs

 • Comunități marginalizate și romi

 • Incluziunea grupurilor vulnerabile (în mod deosebit persoane cu dizabilități, refugiați și migranți, victim ale traficului de persoane)

 • Servicii de suport familial

 • Protecția copilului și adopție, dezinstituționalizare și prevenirea separării copilului de familie

 • Egalitatea de șanse (în mod deosebit violență domestică, antreprenoriat în rândul femeilor)

 • Pilonul european al drepturilor sociale

 • Economia socială

Procesul de consultări publice se va desfășura în două etape.

Într-o primă etapă, până la data de 18.11.2016, reprezentanții societății civile și părțile interesate pot transmite materiale sintetice de maximum 4 pagini/temă, în format electronic (format word), pe adresa de email ro2019ue@mmuncii.ro, care să răspundă la întrebările:

 1. Care considerați că sunt principalele progrese înregistrate de România în ultimii 26 de ani, cu precădere cele aliniate la agenda europeană? Și ce exemple de bune practici există în domeniul dvs. de activitate?
 2. Ce proiecte în derulare, întreprinse de organizația dvs. sunt aliniate la agenda europeană?
 3. Care sunt principalele teme relevante (priorități) pe care România ar trebui să le promoveze la nivel european în contextul Președinției Consiliului UE?
 4. Care sunt punctele tari și slabe ale României în raport cu principalele teme de pe agenda europeană și care este perspectiva dvs. față de poziția României vis-a-vis de temele de pe agenda europeană?
 5. Ce reforme interne ar putea fi accelerate datorită poziției pe care România o va deține în 2019?

Aceste contribuții sunt extrem de utile Secretariatului de Stat pentru Afaceri Europene din cadrul Ministerului Muncii pentru pregătirea etapei a doua a procesului de consultări publice.

Această etapă va consta în întâlniri de lucru în perioada 21 – 29 noiembrie 2016, un calendar exact urmând să fie comunicat în urma prelucrării contribuțiilor primite.

În așteptarea materialelor organizațiilor interesate, invităm societatea civilă să se alăture demersului nostru de identificare a obiectivelor României pentru Președinția Consiliului UE, în primul semestru din 2019.

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.