Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

SO KERES, EUROPA?!

0

SO KERES, EUROPA?!

MIȘCAREA TINERILOR CE VOR ADUCE SCHIMBAREA!

300 TINERI, 7 ZILE, 1 ORAȘ

Phiren Amenca @ European Youth Capital 2015

Platform of Former Volunteers

Vor aduce împreună tineri Romi și Ne Roma din toate colțurile Europei pentru a deveni o singură comunitate, o singură mișcare.

Provoacă Europa! Schimbă lumea ta!

Cluj-Napoca a primit titlul de Capitala Europeană a Tineretului 2015!

Această este o ocazie considerabilă pentru a ridica vocea tinerilor Romi la nivel European!

Ne dorim ca împreună să organizăm un Festival de Vară pentru Tineret pe perioada unei săptămâni între: 12 – 19 Iulie. Scopul acestui eveniment este de   a dinamiza creativitatea și de a provoca dezbateri și reflecții într-un mediu de colaborare dintre tinerii activiști Roma și Non Roma. Ne propunem ca împreună să întărim structurile internaționale de voluntariat, să ridicăm vizibilitatea tinerilor Roma în rândul Organizațiilor de Tineret și să promovăm vocea tinerilor Romi în Capitala Europeană a Tineretului cât și dincolo de granițele acesteia.

În acest mod, ne propunem să aducem împreună aproximativ 300 de tineri activiști Romi și NeRomi din 15 țări Europene pentru a se implica într-un complex program de pregătire ce va cuprinde: ateliere de lucru, vizite interactive în comunitățile Rome locale și evenimente publice dinamice.

Inițiatorii acestui eveniment sunt: Phiren Amenca, organizație Roma cu sediul central în Budapesta, Ungaria și Platforma foștilor Voluntari ce reprezintă un proiect dezvoltat de către aceeași organizație. Acest proiect este o inițiativă de implicare a foștilor și actualilor voluntari ai organizației ce doresc să participe activ și să împărtășească experiențele și cunoștințele acumulate în timpul stagiilor de voluntariat. De asemenea Platforma foștilor Voluntari reprezintă un spațiu deschis pentru dezvoltarea unor proiecte sau idei propuse de către actuali sau foști voluntari ai Serviciului de Voluntariat European ce și-au desfășurat stagiul de voluntariat în cadrul Phiren Amenca.

Vă invităm să participați la Startul

MIȘCAREA TINERILOR CE VOR ADUCE SCHIMBAREA!

De ce în Cluj-Napoca?

În data de 17 Decembrie 2010, un număr de 76 de familii au fost evacuate forțat din casele lor de pe strada Coastei, de către autoritățile locale ale orașului Cluj Napoca, fără să primească o avertizare corespunzătoare.

Nu a existat nici o consultație cu familiile în cauză înaintea evacuării acestora în vederea identificării unor soluții alternative acestei măsuri opresive.

Un număr de 40 dintre aceste familii au fost obligate să trăiască la marginea orașului în apropierea gropii de gunoi a orașului de la Pata Rât, în condiții inadecvate locuirii, iar celelalte familii rămase, nu au primit nici un fel de alternativă de locuire din partea autorităților publice.

Dorim să promovăm interesul acestei comunități Rome și să confirmăm solidaritatea noastră!

 Logo

De ce promovăm activismul?

Noi credem în puterea tinerilor de a aduce schimbarea! Noi credem că numai prin activism și implicare a tinerilor schimbarea poate fi posibilă în lume!

Vocea tinerilor este din păcate deseori ignorată ori primește o foarte slabă recunoaștere. Dar noi tinerii reprezentăm viitorul și trebuie să fim sprijiniți să contribuim la crearea unei lumi în care fiecare om are dreptul să trăiască așa cum își dorește.  Din acest motiv, în centrul evenimentului nostru sunt nu mai puțin de 48 de ore de ACȚIUNE!

În aceste 48 de ore echipe de participanți vor avea de îndeplinit activități dinamice și provocatoare. Activități ce vor implica managementul timpului, creare de materiale, interacțiune, prezentări finale și multe alte responsabilități și provocări surpriză vor fi responsabilitatea voastră finală.  Toate experiențele, cunoștințele și abilitățile voastre vor trebui transformate în activități ce vor fi derulate, prezentate, analizate și evaluate pe parcursul celor 48 de ore!

Activismul Tinerilor și 48 de ore de ACȚIUNE!

Vor fi primul pas către realizarea schimbării și a locului în care dorim să trăim cu toții!

So keres, Europa?! What’s up, Europe?! Ce faci, Europa?!

Punem această întrebare și în același timp oferim răspunsuri prin Mișcarea Tinerilor ce vor aduce Schimbarea! Dar cine este în această Mișcare?

Suntem un grup de tineri activiști Romi și Ne Romi care studiază și lucrează în domeniul Educației Non formale, Arte, Voluntariat, Organizații Non Guvernamentale și multe alte domenii! Vom primi suportul din partea dansatorilor, educatorilor, muzicienilor, și artiștilor plastici cu ajutorul cărora vom garanta o atmosferă unică și energizantă în care toți participanții se vor simți minunat. De asemenea vor avea loc discuții despre istoria Romilor și despre deportarea Romilor din timpul celui de-al doilea Război Mondial (Holocaust/Transnistria) și discriminare. Expresia prin artă stradală va reprezenta un spațiu interactiv și practic pentru derularea unor acțiuni cum ar fi: muzică și teatru invizibil pe străzile Clujului, o expoziție istorică în cadrul pieței centrale,  editarea unei reviste  și nu în ultimul rând, reprezentații artistice publice urmate de către un Spectacol Final!

Pentru orice alte informatii, nu ezitati sa vizitati website-ul nostru www.sokeres.eu

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.