Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

SMART Internships: Stagii de practica in institutii publice

0

LSRS dă startul celei de-a doua ediții a proiectului SMART Internships | Management Shadowing în Instituții Publice.

Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) anunță oficial lista instituțiilor publice în cadrul cărora tineri cu studii în străinătate se pot înscrie pentru stagii de practică pentru vara anului 2014. Perioada de înscrieri în competiția pentru aceste stagii este 25 aprilie – 25 mai 2014.

SMART Internships

Aflat la cea de-a doua ediție, programul „SMART Internships” pune la dispoziția tinerilor cu experiență academică internațională stagii de practică în următoarele instituții publice: Administrația Prezidențială, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Ministerul Educației Naționale, Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, Ministerul pentru Societatea Informațională, Ministerul Tineretului și Sportului, Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității, Institutul European din România & Centrul Europe Direct București (http://haiacasa.lsrs.ro/smart-internships-2014/institutii-partenere).

Specificul „SMART Internships” este expunerea la cel mai înalt nivel în cadrul instituțiilor gazdă – cel decizional – și activitatea de impact a stagiarilor pe durata activității lor. Cu ocazia primei ediții au fost oferite șaisprezece stagii în cinci instituții publice: Ministerul Economiei – Ministrul delegat pentru IMM-uri, mediu de afaceri și turism, Ministerul Educației Naționale, Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, Ministerul Tineretului și Sportului și Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității.

Institutii Publice Partenere LSRS

Stagiile „SMART” vor fi derulate în perioada vacanței universitare și vor avea o durată de una până la trei luni, cu posibilitatea prelungirii. Studenții și proaspăt absolvenții cu experiență internațională de studii care doresc să desfășoare astfel de stagii vor completa un formular online (http://goo.gl/f6fdwd) și vor trimite prin e-mail la adresa haiacasa@proiecte.lsrs.ro un CV actualizat (în limba engleză sau română) și o scrisoare de motivație în limba română sau engleză, de aproximativ 500 de cuvinte, cu diacritice, până la data de 25 mai. Anunțarea candidaturilor câștigătoare va avea loc în data de 15 iunie.

Pentru mai multe detalii, a se consulta: http://haiacasa.lsrs.ro/smart-internships-2014.

Criterii de incriere SMART Internships 2014

Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) oferă studenţilor și absolvenților români de peste hotare un cadru deschis de dialog și acţiune.

LSRS promovează inițiativa, profesionalismul şi solidaritatea membrilor săi, ca reprezentanți de valoare ai României, şi o atitudine pozitivă față de perspectivele reorientării lor spre țară.

Obiectivul principal al LSRS este de a apăra şi promova drepturile şi interesele academice, profesionale, sociale, civice şi culturale ale membrilor săi, precum și de a sprijini contribuția lor la dezvoltarea României.

LSRS este o organizaţie neguvernamentală, apolitică și echidistantă.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.