Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Slatina gazduieste evenimentul european Green Week

0

Guerilla Verde aduce evenimentul european Green Week în Slatina

Guerilla Verde, prima caravană de film cu mesaj ecologic din România, îşi continuă călătoria prin ţară şi ajunge la Slatina, în data de 31 mai 2017. Programul caravanei conţine programe educaţionale în şcoli, proiecţii cinematografice, conferinţe, sesiuni de dezbateri şi concursuri, care vor avea loc la Atelierul Intercultural Victoria din Strada Lipscani, nr. 42 bis, Slatina, Olt. Evenimentele programate pentru această zi sunt organizate cu sprijinul Primăriei Municipiului Slatina, Inspectoratului Şcolar Slatina, ALRO şi Every Can Counts România.

Print

Caravana educaţională Guerilla Verde se desfăşoară şi în acest an sub umbrela GreenWeek, eveniment organizat de Comisia Europeană, pe tema Green Jobs for a Greener Future care aduce într-un calendar comun acţiuni de mediu desfăşurate la nivelul Uniunii Europene. Cu ocazia celei de-a XV-a ediţii, Guerilla Verde lansează un program de eco-mentorat prin care le dă ocazia tinerilor din Bucureşti, Iaşi, Braşov, Cluj-Napoca, Timişoara şi Slatina, să afle chiar de la angajaţii companiilor care sunt cunoştinţele de care vor avea nevoie pentru formarea unei cariere în acest domeniu.

Astfel, în ziua de 31 mai, va avea loc în Slatina, Conferinţa „Economia circulară în Slatina – un parteneriat între industrie şi comunitate”, în care vor fi dezbătute teme precum politica naţională în domeniul gestionării deşeurilor, managementul deşeurilor, adaptarea oraşului la cerinţele de mediu europene şi naţionale, contribuţia companiilor la educaţia ecologică a angajaţilor, precum şi educarea populaţiei şi a tinerilor prin programele derulate în şcoli. În cadrul conferinţei se conturează perspectivele viitoare, imaginea României peste 20 de ani şi valoarea pieţei reciclării. La conferinţă sunt aşteptaţi să participe reprezentanţi ai companiilor, presei locale, instituţii de învăţământ, ONG-uri de mediu, dar reprezentanţi onorifici precum Alexandru Mironov, în calitate de Ambasador al  programului  Every Can Counts în România.

„Ne bucurăm să putem aduce acest eveniment în Slatina, într-o zi în care la nivel european sunt organizate zeci de alte activităţi menite să atragă atenţia asupra modului în care politicile de mediu pot contribui la crearea de locuri de muncă verzi. Ediţia din acest an a caravanei Guerilla Verde îşi propune chiar acest lucru – să aducă în faţa tinerilor oportunităţi de carieră în protecţia mediului.” Declară Nicoleta Talpeş, Organizator al caravanei Guerilla Verde.

Tot în această zi, şcolile şi publicul larg sunt aşteptaţi la proiecţia filmului Demain – recompensat în anul 2016 cu Premiul César pentru cel mai bun film documentar – un film generator de soluţii viabile, optimist, ecologic, educativ, creativ. Proiecţiile vor avea loc la Atelierul Intercultural Victoria din Strada Lipscani, nr. 42 bis, Slatina, Olt, după următorul program: 09.30-11.30; 12.00-14.00, 14.15 – 16.15. Accesul publicului este liber.

Parteneri media: Realitatea Oltului, Prima TV.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.