Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Skype la clasă – competiția de proiecte educaționale inovative

0

Fundația EOS lansează în parteneriat cu Microsoft Romania o competiție de proiecte educaționale inovative: Skype la clasă. Colaborarea reprezintă una dintre abilităţile cheie ale secolului 21. Predarea şi utilizarea tehnologiei de către elevi pentru a colabora şi a comunica eficient ar trebui să constituie o parte integrantă a oricărui plan de învăţământ.

Image 5

Skype este o tehnologie gratuită ce permite utilizatorilor să efectueze convorbiri telefonice cu video prin internet, utilizând tehnici din familia Voice over IP (VoIP). Apelurile spre alți utilizatori Skype sunt gratuite.

Școlile interesate sunt încurajate să identifice un partener de proiect care are interese similare și cu care să dezvolte o activitate în care elevii să găsească informații pe o temă agreată în comun, în care să împărtășească experiențe, să descopere lucruri noi și să colaboreze pro-activ utilizând aplicația Skype.

Școlile au posibilitatea de a realiza un proiect cu un partener din România sau dintr-o altă țară la alegere. Pentru a facilita colaborarea cu profesori și instituții educaționale din alte țări, dascălii din România se pot alătura comunității ”Skype in the Classroom”, o comunitate de profesori inovatori care sunt doritori să intre în contact și să comunice cu diferite școli din lume.

„Ne bucurăm să lansăm o nouă provocare comunității educaționale de profesori inovativi! Îi încurajăm pe toți dascălii să experimenteze utilizarea Skype în context educațional pentru a extinde experiența de învățare a elevilor dincolo de pereții școlii, în România sau chiar mai departe”, ne spune Gabriela Barna, Director al Fundației EOS România.

Proiectele Skype la clasă se vor înscrie în competiție pe portalul educațional Microsoft Educator Network la www.pil-network.com. Proiectul (școala) cu cele mai multe Like-uri va fi dotată cu o tablă interactivă modernă Prestigio Multiboard oferită de Microsoft Romania.

Ghidul competiției și regulamentul de concurs Skype sunt disponibile pe site-ul Fundației EOS la www.eos.ro.

Perioada de desfășurare a campaniei: 15 mai  – 15 iunie 2014.

Prestigio all in one

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.