Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Simpozion european de sculptura la SIBIU

0

Asociaţia Casa Calfelor Sibiu și Muzeul Civilizației Populare Tradiționale Astra organizează cu sprijinul Consiliului Local Sibiu șial Primăriei Municipiului Sibiu un Simpozion European de Sculptură în perioada 23 august  – 2 septembrie 2018 în Muzeul Civilizației Populare Tradiționale Astra.

 Asociația Casa Calfelor susține de peste zece ani în mod activ transferul de cunoștințe în domeniul artei meșteșugărești prin organizarea de diverse proiecte în Sibiu. Prin intermediul simpozionului european de sculptură, aflat la cea de a treia ediție, asociația duce eforturile sale de a promova meșteșugul și arta mai departe.

Acest simpozion de sculptură are ca scop asigurarea unei platforme de lucru comune care să le ofere celor optsculptori veniți din diferite țări europene șansa de a lucra într-un spațiu comun pe o perioadă de o săptămână și jumătate, făcând schimb de cunoștințe și îmbogăţind viaţa culturală a oraşului.

Participanții la simpozion sunt tineri artiști contemporani români și calfe călătoare, acest tip de întâlnire fiind unic în Europa.

Orientarea întâlnirii din acest an se mută din sfera pur estetică, dorind să atragă atenția asupra consecințelor societății de consum în care trăim și a cantității imense de deșeuri pe care o producem.  Materie primă în crearea operelor de artă o reprezintă materiale refolosite sau rebuturi: piatra, lemn, fier și alte materiale reciclate care nu pot fi utilizate în alt scop.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.