Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Sibiu Jazz Competition se reinventează

0

În perioada 10-12 noiembrie 2017 se va desfăşura Sibiu Jazz Competition, cel mai longeviv concurs internaţional de jazz din România, care vine anul acesta cu o noutate: este prima dată când concursul se desfăşoară separat de Sibiu Jazz Festival, ca o entitate de sine stătătoare.

Fondat în anul 1979, concursul şi-a consolidat notorietatea la nivel internaţional în ultimii ani, dovadă fiind numărul mare de înscrieri de anul acesta, 53 participanţi din 15 țări, din care consiliul artistic a selectat 13 finaliști.

Timp de 3 zile, începând de vineri, 10 noiembrie, până duminică, 12 noiembrie, inclusiv, publicul poate asculta si viziona live concertele programate în cadrul concursului, care vor avea loc la Sala Thalia începând cu orele 19:00.

Pe scena Sibiu Jazz Competition vor urca tineri muzicieni plini de inspiraţie şi energie, înscrişi la cele două secțiuni ale concursului de jazz: interpretare muzicală şi compoziție.

Cei 13 concurenţi de anul acesta provin din 8 ţări europene (Italia, Belgia, Luxemburg, Polonia, Ungaria, Rusia, Turcia şi România) şi sunt organizaţi în diverse ansambluri instrumentale (şase formaţii de tip trio, trei cvartete, două cvintete, un duo şi o solistă pian). România este prezentă în concurs cu două formaţii: Fluffy & Mr. Grey (un duo româno – belgian, vioară – chitară) şi Bianca Olteanu Quartet (voce, pian, bas, tobe).

Vineri şi sâmbătă,  pe 10 şi 11 noiembrie, vor susţine recitaluri în cadrul competiţiei câte 5 formații de artişti pe zi, urmând ca duminică să cânte ultimii 3 concurenţi. Duminică, Big Band Gaio din Cluj, care  sărbătorește 35 ani de existenţă va susţine un concert aniversar.

La sfârştul serii de duminică, 12 noiembrie, va avea loc Gala de Premiere, unde se vor oferi premiile în valoare de 5.000 euro.

Juriul Sibiu Jazz Competition este format din: Florian Lungu (muzicolog, compozitor şi realizator de emisiuni jazz), Ștefan Vannai (fondator şi dirijor Big Band Gaio), Pavel Pușcaș (muzicolog), Marius Dumitru (muzician și compozitor), Jean-Pierre Bissot (directorul “Gaume Jazz Festival” Belgia). Juriul va fi prezidat de Johannes Konstantin Schmidt – director artistic al Sibiu Jazz Festival.

“Suntem mândri că Sibiu Jazz Competition a căpătat vizibilitate din ce în ce mai mare în ultimii ani, a crescut firesc, organic, astfel încât am fost nevoiţi să îl organizăm ca eveniment de sine stătător, să îi acordăm atenţia pe care o merită. Ne-a luat şi pe noi prin surprindere recunoaşterea internaţională pe care concursul a acumulat-o, anul acesta ne-am bucurat să avem la selecţie un număr dublu de participanţi, faţă de ediţia anterioară. Iar standardele de calitate nu au scăzut, din contră, avem de-a face cu tineri muzicieni din ce în ce mai bine pregătiţi“, a declarat Simona Maxim, Director Executiv al Fundației Sibiu Jazz Festival.

Biletele pentru Sibiu Jazz Competition 2017 se pot achiziționa prin rețeaua Eventim. Preţul unui bilet, pentru o singură seara, este de 20 lei iar abonamentul  valabil pentru cele 3 zile este 50 lei. Costul unui bilet, pentru o singură seară, pentru elevi, studenţi, pensionari sau persoane cu dizabilităţi are reducere de 50%.

Toate concertele din cadrul Sibiu Jazz Competition vor fi transmise live atât pe pagina de Facebook Sibiu Jazz Festival https://www.facebook.com/sibiujazz/, pe https://livestream.com, cat şi pe site-ul oficial www.concurs.sibiujazz.ro.

Sibiu Jazz Competition şi Sibiu Jazz Festival sunt membre Europe Jazz Network, cea mai mare reţea europeană care susţine jazz-ul. Pe scena Sibiu Jazz Competition au urcat nume marcante ale jazz-ului românesc precum Anca Parghel, Aura Urziceanu, Harry Tavitian, Teodora Enache, Daniela Nicolae, Lucian Nagy și mulți alții.

Sibiu Jazz Competition 2017 este un proiect cultural realizat în parteneriat cu Casa de Cultură a Studenţilor Sibiu, cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, Ministerul Tineretului şi Sportului, Institutul Cultural Român, Consiliul Local Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu şi Consiliul Judeţean Sibiu.

Parteneri: Europe Jazz Network, Universitatea Româno-Germană din Sibiu, The Wolf, Bahçeşehir University – Turcia.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.