Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

SIBIU: Concurs de Benzi Desenate @ Festival International de Benzi Desenate Sibiu 2015

0

In cadrul celui de-al treila Festival International de Benzi Desenate din Sibiu, care va avea loc în perioada 3 – 10 aprilie 2015, Asociatia de prietenie « Ille et Vilaine – Sibiu » si Asociatia « Solidarité 35 Roumanie » organizeaza în parteneriat cu Lectoratul francez de la Universitatea « Lucian Blaga » din Sibiu, Asociatia bedefililor din România, Asociatia « Bulles d’Encre » si Asociatia « La Ribambulle », un concurs de benzi desenate (BD) cu tema « Comorile pierdute din Sibiu ». Candidatii vor trebui sa realizeze o plansa cu benzi desenate în format A3 în care sa fie reprezentat orasul Sibiu si comorile sale ascunse.

Concursul se adreseaza tinerilor cu vârste între 11 si 18 ani. Textul benzilor desenate va trebui realizat în limba franceza sau în limba româna.

Participantii se vor înscrie la una din cele doua categorii :

  • Banda desenata în limba franceza

  • Banda desenata în limba româna

Fiecare laureat va castiga premii deosebite: o saptamana de vacanta la Costinesti, week-enduri la munte in Paltinis, Arena Platos si Orlat, precum si multe carti si ex-libris numerotate.

Obiectivele concursului sunt promovarea limbii franceze ca limba de comunicare, valorizarea diversitatii lingvistice si culturale, valorizarea tinerelor talente interesate de lumea benzii desenate, punerea în evidenta a orasului Sibiu prin grafism si banda desenata.

Afis concurs BD SIBIU 2015

Depunerea planselor se va face pâna în data de 30 martie 2015 la sediul Asociatiei de prietenie « Ille et Vilaine – Sibiu » (APIVS). Pe plic se va mentiona « Pentru concursul de Benzi Desenate » si va fi depus la urmatoarea adresa:

Casa Ille et Vilaine,

Str. Konrad Haas, nr. 14, 550177 Sibiu – România.

Ele pot fi depuse fie direct la Casa Ille et Vilaine, fie trimise prin posta.

Sibiu Comics Club este comunitatea iubitorilor de benzi desenate din Sibiu. In fiecare saptamana, miercurea de la ora 18,30 are loc o intalnire la Casa Ille et Vilaine (str Conrad Haas, nr14) intre desenatori si scenaristi care lucreaza pentru a dezvolta benzile desenate in orasul nostru. O data pe an, clubul publica o revista cu lucrari realizate in timpul anului.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.