SIBIU: Concurs de Benzi Desenate @ Festival International de Benzi Desenate Sibiu 2015

0

In cadrul celui de-al treila Festival International de Benzi Desenate din Sibiu, care va avea loc în perioada 3 – 10 aprilie 2015, Asociatia de prietenie « Ille et Vilaine – Sibiu » si Asociatia « Solidarité 35 Roumanie » organizeaza în parteneriat cu Lectoratul francez de la Universitatea « Lucian Blaga » din Sibiu, Asociatia bedefililor din România, Asociatia « Bulles d’Encre » si Asociatia « La Ribambulle », un concurs de benzi desenate (BD) cu tema « Comorile pierdute din Sibiu ». Candidatii vor trebui sa realizeze o plansa cu benzi desenate în format A3 în care sa fie reprezentat orasul Sibiu si comorile sale ascunse.

Concursul se adreseaza tinerilor cu vârste între 11 si 18 ani. Textul benzilor desenate va trebui realizat în limba franceza sau în limba româna.

Participantii se vor înscrie la una din cele doua categorii :

  • Banda desenata în limba franceza

  • Banda desenata în limba româna

Fiecare laureat va castiga premii deosebite: o saptamana de vacanta la Costinesti, week-enduri la munte in Paltinis, Arena Platos si Orlat, precum si multe carti si ex-libris numerotate.

Obiectivele concursului sunt promovarea limbii franceze ca limba de comunicare, valorizarea diversitatii lingvistice si culturale, valorizarea tinerelor talente interesate de lumea benzii desenate, punerea în evidenta a orasului Sibiu prin grafism si banda desenata.

Afis concurs BD SIBIU 2015

Depunerea planselor se va face pâna în data de 30 martie 2015 la sediul Asociatiei de prietenie « Ille et Vilaine – Sibiu » (APIVS). Pe plic se va mentiona « Pentru concursul de Benzi Desenate » si va fi depus la urmatoarea adresa:

Casa Ille et Vilaine,

Str. Konrad Haas, nr. 14, 550177 Sibiu – România.

Ele pot fi depuse fie direct la Casa Ille et Vilaine, fie trimise prin posta.

Sibiu Comics Club este comunitatea iubitorilor de benzi desenate din Sibiu. In fiecare saptamana, miercurea de la ora 18,30 are loc o intalnire la Casa Ille et Vilaine (str Conrad Haas, nr14) intre desenatori si scenaristi care lucreaza pentru a dezvolta benzile desenate in orasul nostru. O data pe an, clubul publica o revista cu lucrari realizate in timpul anului.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează