Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Shanghai, pauza de vara si prima intalnire cu Asia

0

Episodul 3-Shanghai, pauza de vara si prima intalnire cu Asia

In urma cu cateva zile ti-am prezentat povestea proiectului romanilor pentru care  iarna e ca vara, proiectul de 78 de zile “Always Summer”.

Primele luni din 2013 ne-am dat intalnire cu soarele si cu prietena sa, anotimpul calduros, vara, in proiectul Always Summer. Iubim vara, marea, plajele, vegetatia exotica si oamenii frumosi. Nu ne putem desparti de anotimpurile calduroase si atunci cand vine iarna in Romania plecam in cautarea caldurii in lume. Iarna aceasta ne-am dat intalnire in Italia, Malta, China, Vietnam, Laos, Cambodgia, Thailanda, Malayesia si Singapore 

 

Tudor si Anda au ajuns in Shanghai si ne trimit de acolo cateva ganduri de la prima intalnire cu Asia. 

Nihao!

Acesta e primul cuvant chinezesc cu care am luat contact in China. Din pacate nu l-am auzit de la vreun lucrator din aeroport, ci l-am vazut doar pe un panou publicitar. Dupa prima jumatate de ora in aeroport am simtit ca am luat contact cu nationalitatea cea mai distanta si mai rece din ce am cunoscut pana acum.

610x196xcalatorie_Shanghai_China-36_thumb.jpg.pagespeed.ic.xy0DHovizS

Shanghai e un oras ultramodern care face sa paleasca multe metropole europene. E intr-o concurenta puternica cu Beijingul si cu el insusi. Se construieste neintrerupt desi orasul e deja foarte dezvoltat pentru a gazdui cele 14 milioane de locuitori.

Prima impresie din aeroport a fost de distanta emotionala si culturala intre noi ca europeni si ei, locuitori ai Shanghaiului.

Citeste mai multe despre aventura lor.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.