Shanghai, pauza de vara si prima intalnire cu Asia

0

Episodul 3-Shanghai, pauza de vara si prima intalnire cu Asia

In urma cu cateva zile ti-am prezentat povestea proiectului romanilor pentru care  iarna e ca vara, proiectul de 78 de zile “Always Summer”.

Primele luni din 2013 ne-am dat intalnire cu soarele si cu prietena sa, anotimpul calduros, vara, in proiectul Always Summer. Iubim vara, marea, plajele, vegetatia exotica si oamenii frumosi. Nu ne putem desparti de anotimpurile calduroase si atunci cand vine iarna in Romania plecam in cautarea caldurii in lume. Iarna aceasta ne-am dat intalnire in Italia, Malta, China, Vietnam, Laos, Cambodgia, Thailanda, Malayesia si Singapore 

 

Tudor si Anda au ajuns in Shanghai si ne trimit de acolo cateva ganduri de la prima intalnire cu Asia. 

Nihao!

Acesta e primul cuvant chinezesc cu care am luat contact in China. Din pacate nu l-am auzit de la vreun lucrator din aeroport, ci l-am vazut doar pe un panou publicitar. Dupa prima jumatate de ora in aeroport am simtit ca am luat contact cu nationalitatea cea mai distanta si mai rece din ce am cunoscut pana acum.

610x196xcalatorie_Shanghai_China-36_thumb.jpg.pagespeed.ic.xy0DHovizS

Shanghai e un oras ultramodern care face sa paleasca multe metropole europene. E intr-o concurenta puternica cu Beijingul si cu el insusi. Se construieste neintrerupt desi orasul e deja foarte dezvoltat pentru a gazdui cele 14 milioane de locuitori.

Prima impresie din aeroport a fost de distanta emotionala si culturala intre noi ca europeni si ei, locuitori ai Shanghaiului.

Citeste mai multe despre aventura lor.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează