Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Sezonul România-Franța 2019 | Colocviu internațional dedicat Centenarului, la Strasbourg

0

Sezonul România-Franța 2019 | Colocviu internațional dedicat Centenarului, la Strasbourg

17 – 18 ianuarie 2019

« Nașterea României Mari în context național și internaţional » este titlul acestui important colocviu, care se desfășoară timp de două zile  la Strasbourg (Franța), cu participarea internațională a peste 50 de cercetători din 7 țări.

Universitatea din Strasbourg și Universitatea din Lorraine organizează în 17-18 ianuarie 2019 un colocviu internațional care își propune să dezvăluie noi fațete privind formarea României Mari, la finalul Primului Război Mondial și să reevalueze rolul major al Misiunii militare franceze conduse de generalul Berthelot în România. In acest fel, publicul universitar și marele public vor putea (re)descoperi un capitol important din istoria culturală comună a Franței și României.

In cadrul acestei manifestări la care participă diplomați, profesori universitari, scriitori, analiști și cercetători veniți din șapte tări (România, Franța, Belgia, Canada, Serbia, Bulgaria, Republica Moldova), își găsește de asemenea locul și  expoziția « Generalul Henri Matthias BERTHELOT pe frontul românesc (1916-1918) », expoziție itinerantă, realizată cu sprijinul Institutului Cultural Român, care sosește la Strasbourg după expunerea sa la Lyon.

Evenimentul beneficiază de patronajul generalului Marc Ollier, guvernatorul militar al orașului Strasbourg, comandant al Brigăzii 2 blindate. De asemenea, acest colocviu care se desfășoară în cadrul Sezonului România Franța, este susținut de Consulatul general al României la Strasbourg, Institutul Cultural Român de la Paris, Biblioteca națională și universitară din Strasbourg, Primăria orașului Strasbourg, Ambasada României în Franța, Consulatul general al României la Lyon și Ministerele apărării francez și român.

Informaţii utile :
17 ianuarie 2019 : Sala Guy Ourisson, Institut Le Bel, Universitatea din
Strasbourg, Campus Esplanade, 4 rue Blaise Pascal

18 ianuarie 2019, Salle du Barabli, Cercul ofițerilor, 17, Place
Broglie, 67 000 Strasbourg, Franța

www.saisonfranceroumanie.com/

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.