Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Sesiune de înscrieri la programul european de mobilitate şi schimburi artistice în domeniul dansului contemporan

0

 

E-MOTIONAL Bodies & Cities

Program european de mobilitate şi schimburi artistice în domeniul dansului contemporan
Fondul de mobilitate

Rezidentele internationale de dans ArtistNe(s)t

– sesiune de inscrieri –

Lansat la inceputul verii 2011 pentru o perioada de doi ani, programul de mobilitate şi schimburi artistice în domeniul dansului contemporan E-MOTIONAL Bodies & Cities deschide o noua componenta de activitate – Rezidentele internationale ArtistNe(s)t. Programul isi propune sa sprijine dezvoltarea de noi creaţii artistice ale coregrafilor tineri sau deja afirmaţi pe scena de dans din cele 6 tari participante la proiect: Romania, Cipru, Irlanda, Letonia, Marea Britanie şi Turcia. Programul de rezidente continua si extinde actiunea Retelei de rezidente artistice ArtistNe(s)t din Romania, constituita de Gabriela Tudor si Programul Cultural Elvetian in Romania in 2006.

Ce propuneri artistice vom sprijini, ce ofera rezidenţele

Coregrafii, individual sau alaturi de un colaborator la alegere (dansator, artist vizual, manager etc.) vor beneficia de o rezidenţa de patru saptamini pentru a dezvolta un proiect aflat  in lucru, pentru a incepe un nou proiect sau pentru a colabora cu artisti locali. O atentie speciala va fi acordata acelor proiecte a caror tema are legatura cu tematica generala a programului – E-MOTIONAL Bodies & Cities, precum si colaborarilor cu artisti si comunitati artistice locale. E-MOTIONAL va acoperi costurile de transport, diurna, cazare, si un onorariu alocat pe proiect selectat, si va asigura spatiile de repetitie pe parcursul rezidentei.

Organizatia-gazda va sprijini artistii beneficiari in stabilirea de intilniri cu comunitatea artistica locala, in realizarea de prezentari informale si organizarea de ateliere deschise artistilor locali. Artistii invitati vor conduce sesiuni de warm-up pentru dansatorii locali, ateliere pentru profesionisti sau publicul interesat, sau vor susţine prezentari ale activitaţii lor artistice. Fiecare rezidenta se va incheia cu o prezentare informala sustinuta de artistii participanti la rezidenta.

 

Destinatii si termene limita pentru inscriere
La actuala sesiune de cereri de proiecte, profesionistii romani din dans se pot înscrie pentru urmatoarele destinaţii:

IRLANDA: 2 rezidente in perioada 20 februarie – 18 martie 2012 si 3-30 septembrie 2012

(Dublin & Limerick)

Organizatiile-gazda sint Dance Ireland (Dublin), Academia Irlandeza Internaţionala  de Muzica si Dans si Universitatea din Limerick.

Persoana de contact: Elisabetta Bisaro, elisabetta.bisaro@danceireland.ie.

CIPRU:   2 rezidente in august 2012

Organizatia-gazda este Dance House Lemesos (Limassol).

Persoana de contact: Natasa Georgiou, info@dancehouselemesos.com.

TERMENE LIMITA:  16 decembrie 2011 (pentru rezidenta din februarie-martie din Irlanda) 29 februarie 2012 (pentru celelalte rezidente)

Aplicatia se realizeaza pe baza formularului de inscriere (in atasament) trimis prin email la adresa motionfund@e-motional.eu. Candidatii selectionati vor fi anuntati la inceputul lunii ianuarie 2012 (pentru rezidenta din februarie-martie din Irlanda), respectiv la mijlocul lunii martie 2012 (pentru celelalte rezidente).

Pentru mai multe informaţii scrieţi la contact@e-motional.eu, contact Stefania Ferchedau sau Cosmin Manolescu, sau la adresele indicate mai sus pentru fiecare destinaţie în parte sau vizitaţi
www.e-motional.eu.

Fundatia Gabriela Tudor si partenerii asociati din Romania – Centrul de Cultura „George Apostu” si  Asociaţia „ArtistNe(s)t” – Reteaua Centrelor de Rezidenta pentru Artisti vor gazdui în 2012 la Bucuresti si Bacau o serie de patru rezidente internationale in cadrul E-MOTIONAL Bodies & Cities.  Rezidentele vor avea loc in iunie si septembrie 2012 si vor fi deschise artistilor din Cipru, Irlanda, Marea Britanie si Turcia.

Primele rezidente ArtistNe(s)t sustinute de Fundatia Gabriela Tudor in cadrul E-MOTIONAL s-au desfaşurat la Riga în perioada 1-29 septembrie 2011, cu participarea coregrafelor Mihaela Dancs si Madalina Dan, si ulterior la Bucuresti si Bacau in perioada 3-31 octombrie cu participarea artistilor Katrina Albuze (Letonia) si grupului Paul Dunca (Romania) – Krassen Krastev (Bulgaria).
E-MOTIONAL Bodies & Cities este realizat de Fundaţia Gabriela Tudor (RO, iniţiator şi organizator principal), Dublin Dance Festival (Irlanda), Asociaţia Coregrafilor Profesionişti din Dans (Riga, Letonia), Dance House Lemesos (Limassol, Cipru) şi body > data > space (Londra, Marea Britanie), în calitate de co-organizatori, cu sprijinul Programului Cultura 2007-2013 al Uniunii Europene. Parteneri asociaţi sînt ArtistNe(s)t – Reţeaua Centrelor de Rezidenţa pentru Artişti / Centrul de Cultura „George Apostu” din Bacau şi Centrul Naţional al Dansului Bucureşti, Dance Ireland, Academia Irlandeza de Muzica şi Dans şi Universitatea din Limerick (Irlanda), Teatrul Rialto (Limassol, Cipru) şi CATI – Asociaţia Artiştilor din Dans Contemporan (Istanbul, Turcia).

E-MOTIONAL isi propune sa identifice, stimuleze, atraga si sustina talentul si creativitatea la nivel european prin conectarea artistilor si managerilor din dans din tarile care participa la proiect. Activitatile din proiect includ burse de mobilitate, rezidente, cercetare artistica, schimburi de spectacole si co-productii. Dezvoltarea profesionala a artistilor si a managerilor culturali si incurajarea experimentului artistic reprezinta elemente esenţiale in viziunea proiectului.
Proiectul este co-finantat de catre Ministerul Culturii si Patrimoniului National.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.