Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Serie de concerte si master class de muzica clasica sustinute de Andrei Kivu in Israel

0

Serie de concerte și master class de muzică clasică susținute de Andrei Kivu în Israel, 27 aprilie – 1 mai 2019

Sursă foto: Facebook

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv, în colaborare cu Institutul Cervantes, Academia de Muzică și Dans din Ierusalim și Zimmer Tel Aviv, vă invită la o serie de concerte și un master class susținute și conduse de violoncelistul Andrei Kivu în Israel, în perioada 27 aprilie – 1 mai 2019, la Ierusalim și Tel Aviv.
Programul muzical al concertelor va conţine compoziţii din repertoriul propriu al artistului român, precum și improvizații de muzică clasică și muzică experimentală.

Programul complet al evenimentelor:
Sâmbătă, 27 aprilie 2019, ora 21:00, Zimmer Tel Aviv (Str. Franzos nr. 12) : Concert de improvizații și muzică experimentală. Andrei Kivu va concerta alături de artiștii israelieni Yoel Zohar, Shmil Frankel, Daniel Davidovsky, Ron Katzir și Guy Dubius.
Biletele se pot achiziționa la intrarea în sala de concert.

Marți, 30 aprilie 2019, ora 18:30, Institutul Cervantes din Tel Aviv (Str. Haarba’a nr. 28, etaj 4): Concert de muzică spaniolă și română susținut de Andrei Kivu.
Intrarea la concert este liberă, în limita locurilor disponibile.
Programul muzical al concertului:
Gaspar Cassado: Preludio-Fantasia
Gaspar Cassado: Intermezzo & DanzaFinale
Rogelio Huguet y Tagell: Flamenco
Alexander Arutunian: Impromptu
Pau Casals: Song of the Birds
Isaac Albeniz: Sevilla (transcripție pentru violoncel de Andrei Kivu)
Maurice Ravel: Piece en forme de Habanera
George Enescu: Prelude (transcripție pentru violoncel de Andrei Kivu)
Anatol Vieru: Gift
Doru Popovici: Carol
Ernest Bloch: Allegro din Suita nr.3 pentru violoncel solo
Serge Kaufmann: Matana 2
Maurice Ravel: Khaddish
Maurice Ravel: L’enigme Eternelle

Miercuri, 1 mai 2019, ora 14:30, Academia de Muzică și Dans din Ierusalim: Master class susținut de Andrei Kivu.
Intrarea la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile
În cadrul master class-ului, Andrei Kivu va susține o prelegere despre violoncel în general și în particular despre elemente esențiale de mecanică și fiziologie a corpului asociate cu interpretarea de muzică clasică la violoncel. De asemenea, acesta își va prezenta cel mai inedit și mai de succes proiect: „Bach-ViolonCello”, bazat pe transcripțiile realizate de acesta după sonatele și partitele de J.S.Bach pentru vioară.

Andrei Kivu, violoncelist român de renume internaţional, este primul solist român de muzică clasică care a interpretat integralitatea suitelor lui Johann Sebastian Bach într-un singur concert. Andrei Kivu este şi singurul violoncelist român care a fost invitat să cânte la „Royal Festival Hall” (Londra), Lincoln Center (New York), Onassis Cultural Centre (Atena), Wiener Konzerthaus Neuer Saal (Vienna), Berghain (Berlin), „Wien Modern” (2002, Viena), „Warsaw Autumn” (2003, 2007), „Parramasala” (Sydney, 2011), „World Music Days” (1999, 2003, 2006).

Experienţa şi talentul său au fost recompensate prin numeroase premii la concursuri internaţionale de prestigio: premiul I.N.M.C. (Consorţiul Internaţional de Muzică Nouă) pentru „activităţi excepţionale pentru un interpret, profesor şi cercetător” (Universitatea din New York, S.U.A.), premiul de excelenţă al revistei Musical Actuality, premiul „UNITER”, premiul „Uchimura”.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.