Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Seria de concerte CLASSIC REMIX la Festivalul Enescu 2013

0

În Festivalul Enescu 2013 concertează un ansamblu unic în Europa: MAXIM QUARTET prezintă seria de concerte « CLASSIC REMIX »

Aţi ascultat vreodată o piesă interpretată la pian, flaut, contrabas şi… acordeon ? Unică în Europa, această deosebită asociere de instrumente, care creează împreună o sonoritate inedită, reprezintă cartea de vizită a ansamblului MAXIM QUARTET. Constituit în anul 2011, cvartetul reuneşte patru muzicieni români cu o frumoasă şi bogată carieră individuală în ţară şi străinătate: pian – Horia Maxim, flaut – Mihaela Anica, contrabas – Săndel Smărăndescu şi acordeon – Fernando Mihalache.

Melomanii din trei oraşe ale României : Ploieşti, Craiova şi Piteşti vor avea ocazia să se bucure de primul turneu susţinut în ţară de Maxim Quartet, în cadrul celei de-a XXI-a ediţii a Festivalului Internaţional « George Enescu ». Prezenţa în festivalul românesc vine ca o frumoasă continuare a participării Maxim Quartet, la finalul lunii iunie, la una dintre dintre cele mai longevive manifestări de pe continent dedicate muzicii : Festivalul „Săptămânile Europene” – Passau, Germania (”Festspiele Europäische Wochen”). Reprezentând România, artiştii au cântat chiar în seara deschiderii festivalului, pe scena amplasată în faţa Primăriei Passau, bucurându-se de aprecierea unui public numeros.

Sugestiv intitulată CLASSIC REMIX,  seria de evenimente susţinute de cei patru muzicieni propune publicului un program extrem de atractiv sub forma unei invitaţii imaginare la dans ! Recitalurile cuprind partituri cunoscute şi îndrăgite de public, ce ilustrează arta dansului, în diverse stiluri, de la ritmul elegant şi romantic al valsului până la accentele provocatoare ale tangoului şi rafinamentul fragmentelor de balet clasic.

Titlul turneului rezultă din repertoriul prezentat: lucrări celebre, prezentate însă într-o sonoritate modernă, adaptate pentru formula instrumentală a cvartetului. Mari compozitori vor fi reuniţi într-un singur concert: vor fi interpretate transcripţii şi aranjamente după lucrări de Franz Schubert, Piotr Ilici Ceaikovski, Alexander Glazunov, Franz Liszt, Igor Stravinski, Dan Dediu ş.a.

Programul evenimentelor prezentate de Maxim Quartet în cadrul Festivalului Enescu este:

VINERI, 20 septembrie 2013, ora 19.00 – PLOIEŞTI, Sala Filarmonicii “Paul Constantinescu”

SÂMBĂTĂ, 21 septembrie 2013, ora 19.00  – CRAIOVA, Sala Filarmonicii “Oltenia”

JOI, 26 septembrie 2013, ora 19.00  – PITEŞTI, Casa de Cultură a Sindicatelor

Maxim foto

HORIA MAXIM este un muzician cu o prezenţă constantă pe scena sălilor de concerte, abordând un repertoriu vast şi complex, atât ca solist concertist – colaborator al majorităţii orchestrelor simfonice din România – cât şi ca partener al unor importanţi interpreţi români şi străini (printre alţii, Ion Bogdan Ştefănescu, Johnny Răducanu, Richard Galliano şi Mario Caroli).

A susţinut recitaluri sau concerte în Germania, Franţa, Italia, Austria şi Japonia. Participă la numeroase festivaluri naţionale şi internaţionale, printre care „Festivalul Enescu“, „Nuova Consonanza“ – Roma, „Bucharest Music Film Festival” și „Săptămâna Internaţională a Muzicii Noi” – București. A înregistrat partituri celebre pentru coloana sonoră a unor filme produse în Franţa şi Statele Unite ale Americii (ex. „Youth Without Youth”, film produs şi regizat de Francis Ford Coppola – 2007).

MIHAELA ANICA este un muzician cu o susţinută activitate artistică, atât în Austria, ţara sa de adopţie, cât şi în Franţa şi Germania. Printre cele mai importante evenimente muzicale la care a luat parte se numără festivalurile „Allegro Vivo” – Austria, „Acanthes – Flute Atelier” – Franţa, „Festivalul Enescu”, precum şi recita­lurile susţinute în seria de acţiuni culturale organizate de „KulturKontakt Austria”.

A câştigat importante distincţii şi burse de excelenţă: Werner Tripp Memorial Fund şi Tokyo Foundation. Între 2008-2010 a fost membru al prestigiosului ansamblu „Orchestre de Flutes Français” – Paris, a fost de asemenea colaborator al Filarmonicii „George Enescu” – Bucureşti şi este membru al trioului “Spirit of Vienna”.

Mihaela Anica a beneficiat de îndrumarea unor importanţi flautişti şi pedagogi europeni, printre cei mai cunoscuţi numărându-se Ion Bogdan Ştefănescu (Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti), Barbara Gisler-Haase (Universitatea de Muzică şi Artă Dramatică din Viena), Pierre-Yves Artaud (Ecole Normale de Musique de Paris) ş.a.

FERNANDO MIHALACHE este unul dintre puţinii acordeonişti români cu o prezenţă constantă pe multe scene din ţară şi străinătate, într-o varietate de genuri artistice, de la spectacole muzicale sau de jazz, la recitaluri camerale.

A colaborat cu instituţii de prestigiu ca Teatrul Naţional Bucureşti, Opera Naţională Bucureşti sau Teatrul Naţional de Operetă şi a participat la festivaluri precum „Festivalul Enescu”, Festivalul „Jazz Blues&More”, Festivalul Internaţional de Jazz, „Bucharest Music Film Festival” şi la spectacole prezentate la Sala Radio şi Ateneul Român.

În cadrul „M.T. Band” (Germania) Fernando Mihalache se află în postura de instrumentist polivalent: keyboard, acordeon, nai. Alături de vibrafonistul Alexandru Anastasiu a pus bazele „Accord Vibes”, un proiect de anvergură (acordeon, vibrafon şi contrabas – Michael Acker), unic în România.

SĂNDEL SMĂRĂNDESCU a devenit membru al Filarmonicii ,,G. Enescu” în 1991, Bucureşti, şi în paralel, membru al orchestrei de cameră ,,Virtuozii din Bucureşti”, continuându-şi apoi cariera în Coreea de Sud, unde a ocupat poziţia de şef de partidă în orchestra filarmonicii din Suwon.

A revenit apoi la Filarmonica ,,G. Enescu” Bucureşti, unde a activat ca şef de partidă până în anul 2000, colaborând în acelaşi timp cu Orchestra Internaţională a Italiei.

În anul 2000 a devenit şef de partidă al Orchestrei Symphoniker din Osaka, Japonia, unde a cântat până în aprilie 2007, când, restabilit în România, şi-a continuat activitatea muzicală atât ca membru al Orchestrei Naţionale Radio cât şi ca membru al cvintetului ,,Traffic Strings”. A susţinut recitaluri în ţară şi în străinătate, atât solo cât şi camerale, colaborând şi cu cvartetul Voces.

Ca o recunoaştere a realizărilor sale solistice, în 2003, artistul a fost distins în Japonia cu premiul Aoyama ,,Barock Saal” pentru cel mai bun recital – duo al anului 2002.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.