Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Semnează petiția pentru protejarea Amazonului!

0

Avem nevoie de acțiuni urgente pentru protejarea Amazonului!

Amazonul este un ecosistem unic și de neînlocuit. Este cea mai mare pădure tropicală și cel mai extins sistem fluvial de pe planetă. 10% din speciile lumii locuiesc în cele 6,7 milioane de km2 de pădure amazoniană care se întind prin nouă țări din regiune.

 

Amazonul este un element-cheie pentru bunăstarea umană. Oferă nenumărate servicii ecosistemice, cum ar fi reglarea climei și a ciclului hidrologic al planetei care susțin securitatea alimentară, resursele de apă și energie ale regiunii și ale lumii.

Această comoară naturală găzduiește 34 de milioane de oameni, incluzând peste 350 de grupuri indigene, dintre care unele sunt în izolare voluntară.

În ciuda valorii sale, acest ecosistem se confruntă cu cea mai profundă amenințare din istorie. Incendiile care continuă să se răspândească astăzi în Brazilia, Bolivia și regiunile din apropiere reprezintă o criză fără precedent din punct de vedere social, economic și de mediu.

Semnează petiția!

Spune-le prietenilor tai!

Despre autor

avatar

Înfiinţată în anul 1961, WWF (World Wide Fund for Nature) este una dintre cele mai importante organizaţii internaţionale care derulează proiecte pentru conservarea naturii, în peste 100 de ţări. Misiunea WWF la nivel global este să oprească degradarea mediului înconjurător şi să construiască un viitor în care oamenii trăiesc în armonie cu natura. În România, WWF lucrează din anul 2006 pentru protejarea mediului sălbatic din Munții Carpați și din lungul Dunării: arii protejate, păduri, urși bruni, Delta Dunării, sturioni. La toate acestea se adaugă stimularea tranziției spre economia verde și un program de educație de mediu adresat tinerilor. Mai multe detalii la: www.wwf.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.