Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Secretul vorbirii cursive intr-o limba straina

0

Cum inveti cel mai usor o limba straina si cum reusesti sa nu o uiti? Multi dintre noi au fost chiar pasionati de o limba straina in timpul scolii, dar mai tarziu nu si-au mai gasit cuvintele pentru a raspunde la cele mai simple intrebari. Atunci care este cheia invatarii temeinice a unei limbi? Departe de a fi surprinzator, raspunsul este „conversatia”. Primul pas este sa vorbesti intr-o limba straina, iar mai tarziu poti ajunge sa ti-o insusesti si chiar sa o folosesti in gandurile tale.

Acesta este rezultatul la care au ajuns participantii clubului de conversatie “English over a cup of tea”, organizat de centrul de invatare a limbii engleze, Shakespeare School. Aici copiii si tinerii invata limba engleza intr-un mod relaxat, prin jocuri si conversatie cu un profesor nativ. „Este foarte amuzant si ne distram tot timpul. Chris nu stie deloc romana si nu avem de ales. Asa am invatat sa vorbesc cursiv si am ajuns sa si gandesc in limba engleza.”, spune Alexandra, in varsta de 15 ani. Copii sunt foarte bucurosi ca nu primesc teme pentru acasa si ca fiecare modul se incheie cu un Tea Party. „Clubul e super tare. Nu avem teme, dar vorbim in engleza non-stop fara sa ne plictisim!”, adauga Robert, 10 ani.

Pe langa fluenta, pronuntie mai buna si imbogatirea vocabularului, cursantii capata incredere in ei si mai ales, spontaneitate. Satisfactia lor este mult mai mare cand isi pot formula ideile si au curaj sa le exprime, iar astfel vor fi mai motivati sa isi dezvolte si celelalte abilitati, comunicarea scrisa si cunostintele de gramatica.

Nu numai copiii au observat rezultatele, dar si parintii. Pentru ca au fost foarte entuziasmati de metoda invatarii prin conversatie, Shakespeare School a organizat un club de conversatie si pentru adulti. „Chris ne-a cucerit cu umorul lui englezesc. E foarte prietenos si deschis, iar abordarea e antrenanta si neconventionala.”, a marturisit un parinte, membru al clubului.

Club de conversatie 1

In curand incepe un nou modul al Clubului de conversatie si ii invitam pe toti cei care vor sa descopere secretul vorbirii cursive in limba engleza la o lectie gratuita. Puteti gasi mai multe detalii despre clubul de conversatie si inscrierea la lectia gratuita pe site-ul www.shakespeare-school.ro.
Blog: http://blog.shakespeare-school.ro
Facebook: www.facebook.com/shakespeareschool

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.