Secretul vorbirii cursive intr-o limba straina

0

Cum inveti cel mai usor o limba straina si cum reusesti sa nu o uiti? Multi dintre noi au fost chiar pasionati de o limba straina in timpul scolii, dar mai tarziu nu si-au mai gasit cuvintele pentru a raspunde la cele mai simple intrebari. Atunci care este cheia invatarii temeinice a unei limbi? Departe de a fi surprinzator, raspunsul este „conversatia”. Primul pas este sa vorbesti intr-o limba straina, iar mai tarziu poti ajunge sa ti-o insusesti si chiar sa o folosesti in gandurile tale.

Acesta este rezultatul la care au ajuns participantii clubului de conversatie “English over a cup of tea”, organizat de centrul de invatare a limbii engleze, Shakespeare School. Aici copiii si tinerii invata limba engleza intr-un mod relaxat, prin jocuri si conversatie cu un profesor nativ. „Este foarte amuzant si ne distram tot timpul. Chris nu stie deloc romana si nu avem de ales. Asa am invatat sa vorbesc cursiv si am ajuns sa si gandesc in limba engleza.”, spune Alexandra, in varsta de 15 ani. Copii sunt foarte bucurosi ca nu primesc teme pentru acasa si ca fiecare modul se incheie cu un Tea Party. „Clubul e super tare. Nu avem teme, dar vorbim in engleza non-stop fara sa ne plictisim!”, adauga Robert, 10 ani.

Pe langa fluenta, pronuntie mai buna si imbogatirea vocabularului, cursantii capata incredere in ei si mai ales, spontaneitate. Satisfactia lor este mult mai mare cand isi pot formula ideile si au curaj sa le exprime, iar astfel vor fi mai motivati sa isi dezvolte si celelalte abilitati, comunicarea scrisa si cunostintele de gramatica.

Nu numai copiii au observat rezultatele, dar si parintii. Pentru ca au fost foarte entuziasmati de metoda invatarii prin conversatie, Shakespeare School a organizat un club de conversatie si pentru adulti. „Chris ne-a cucerit cu umorul lui englezesc. E foarte prietenos si deschis, iar abordarea e antrenanta si neconventionala.”, a marturisit un parinte, membru al clubului.

Club de conversatie 1

In curand incepe un nou modul al Clubului de conversatie si ii invitam pe toti cei care vor sa descopere secretul vorbirii cursive in limba engleza la o lectie gratuita. Puteti gasi mai multe detalii despre clubul de conversatie si inscrierea la lectia gratuita pe site-ul www.shakespeare-school.ro.
Blog: http://blog.shakespeare-school.ro
Facebook: www.facebook.com/shakespeareschool

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează