Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

SEASIDE – Save the Earth, Act and Stop Individuals from Damaging Environment!

0

Asociaţia de Tineri din Ardeal derulează în perioada 16 şi 21 septembrie 2014. schimbul de tineri intitulat SEASIDE – Save the Earth, Act and Stop Individuals from Damaging Environment! ce va avea loc la Eforie Sud, judeţul Constanţa. La proiect vor participa 30 de tineri din 5 ţări Est- şi Vest Europene: România, Grecia, Spania, Italia şi Ungaria. Proiectul este finanţat prin Programul Erasmus plus al Comisiei Europene. Locaţia proiectului este Centrul de Agrement pentru Tineret „New Paradise”.

Tema principală a proiectului este protejarea mediului în zonele turistice. Tema este abordată din punctul de vedere al atitudinii turiştilor. Din nefericire, România este un exemplu de neurmat în ceea ce priveşte modul în care se comportă turiştii pe plajă, atitudinea lor este caracterizată de nepăsare: la sfârşitul zilei plaja este acoperită de mormane de gunoi. Celelalte ţări participante la proiect dispun de asemenea de destinaţii turistice populare dar le gestionează mult mai eficient din punctul de vedere al protecţiei mediului. Din acest motiv, pe parcursul mobilităţii se va realiza un schimb de bune practici foarte eficient între ţările participante în ceea ce priveşte protecţia mediului în  zonele turistice.

Pe parcursul zilelor de activităţi, tinerii vor pregăti şi desfăşura o campanie ce va consta din distribuirea de afişe şi fluturaşe, cântarea unei balade în tema gestionării deşeurilor şi expunerea unei mascote realizată din deşeuri pentru a atrage atenţia turiştilor şi pentru a-i conştientiza asupra importanţei şi indispensabilităţii de a fi turişti şi în acelaşi timp cetăţeni responsabili pentru a salva plaja, pentru a reduce poluarea şi în mod implicit fenomene ca schimbările climatice, modificarea structurii biodiversităţii şi “căderea liberă” a calităţii vieţii. Tinerii vor dialoga cu turiştii pentru a eficentiza procesul de conştientizare. Participanţii vor confecţiona şi plasa coşuri de colectare selectivă a deşeurilor în mai multe puncte ale staţiunii. Campania va fi desfăşutrată şi în staţiunea Vama Veche.

Pe parcursul proiectului tinerii vor cunoaşte şi cultura celorlalte ţări participante şi vor dezvolta o serie de competenţe utile în afirmarea lor pe piaţa muncii (iniţiativa şi antreprenoriatul, comunicarea pe limba engleză, competenţa civică). Limba de comunicare şi de lucru a mobilităţii va fi limba engleză.

Aşteptăm membrii comunităţii locale, în special tinerii din staţiune, să se alăture activităţilor proiectului.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.