SEASIDE – Save the Earth, Act and Stop Individuals from Damaging Environment!

0

Asociaţia de Tineri din Ardeal derulează în perioada 16 şi 21 septembrie 2014. schimbul de tineri intitulat SEASIDE – Save the Earth, Act and Stop Individuals from Damaging Environment! ce va avea loc la Eforie Sud, judeţul Constanţa. La proiect vor participa 30 de tineri din 5 ţări Est- şi Vest Europene: România, Grecia, Spania, Italia şi Ungaria. Proiectul este finanţat prin Programul Erasmus plus al Comisiei Europene. Locaţia proiectului este Centrul de Agrement pentru Tineret „New Paradise”.

Tema principală a proiectului este protejarea mediului în zonele turistice. Tema este abordată din punctul de vedere al atitudinii turiştilor. Din nefericire, România este un exemplu de neurmat în ceea ce priveşte modul în care se comportă turiştii pe plajă, atitudinea lor este caracterizată de nepăsare: la sfârşitul zilei plaja este acoperită de mormane de gunoi. Celelalte ţări participante la proiect dispun de asemenea de destinaţii turistice populare dar le gestionează mult mai eficient din punctul de vedere al protecţiei mediului. Din acest motiv, pe parcursul mobilităţii se va realiza un schimb de bune practici foarte eficient între ţările participante în ceea ce priveşte protecţia mediului în  zonele turistice.

Pe parcursul zilelor de activităţi, tinerii vor pregăti şi desfăşura o campanie ce va consta din distribuirea de afişe şi fluturaşe, cântarea unei balade în tema gestionării deşeurilor şi expunerea unei mascote realizată din deşeuri pentru a atrage atenţia turiştilor şi pentru a-i conştientiza asupra importanţei şi indispensabilităţii de a fi turişti şi în acelaşi timp cetăţeni responsabili pentru a salva plaja, pentru a reduce poluarea şi în mod implicit fenomene ca schimbările climatice, modificarea structurii biodiversităţii şi “căderea liberă” a calităţii vieţii. Tinerii vor dialoga cu turiştii pentru a eficentiza procesul de conştientizare. Participanţii vor confecţiona şi plasa coşuri de colectare selectivă a deşeurilor în mai multe puncte ale staţiunii. Campania va fi desfăşutrată şi în staţiunea Vama Veche.

Pe parcursul proiectului tinerii vor cunoaşte şi cultura celorlalte ţări participante şi vor dezvolta o serie de competenţe utile în afirmarea lor pe piaţa muncii (iniţiativa şi antreprenoriatul, comunicarea pe limba engleză, competenţa civică). Limba de comunicare şi de lucru a mobilităţii va fi limba engleză.

Aşteptăm membrii comunităţii locale, în special tinerii din staţiune, să se alăture activităţilor proiectului.

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează