Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Se află printre cei şase tineri artiști care au fost desemnați câștigători

0

Violoncelistul român Octavian Alin Lup se află printre cei şase tineri artiști care au fost desemnați câștigători ai Etapei a II-a a Secțiunii de Violoncel din cadrul Concursului Enescu

Alături de Octavian Alin Lup, doi tineri artiști din Statele Unite ale Americii, unul din Bulgaria, unul din Italia și unul din Coreea de Sud sunt câștigătorii Etapei a II-a a Secțiunii de Violoncel a Concursului Internațional „George Enescu” ale cărei rezultate au fost anunțate miercuri după-amiază.

Atanas KrastevEtapa a II-a a Concursului Internațional „George Enescu”, secțiunea violoncel, s-a desfășurat în zilele de 16 și 17 septembrie, la Ateneul Român. Juriul de specialitate a decis astăzi, 17 septembrie, concurenţii calificaţi pentru Etapa a II-a a Concursului: Octavian Alin Lup (România), Sarah Rommel  (Statele Unite ale Americii), Atanas Krastev (Bulgaria), Tony Rymmer (Statele Unite ale Americii), Paolo Bonomini (Italia) și Eun–Sun Hong  (Coreea de Sud).

Violoncelistul Octavian Alin Lup, în vârstă de 27 de ani este absolvent al Liceului de Muzică din Cluj și al Universității Naționale de Muzică din București, la clasa profesorului Marin Cazacu. A susținut numeroase concerte și recitaluri atât în țară cât și în străinătate – Maroc, Austria, Elveția, Israel, Olanda, Franța, Ungaria, Spania. În anul 2012, a fost selectat să participe ca membru activ la master-class-urile organizate de una dintre cele mai prestigioase instituții muzicale din lume, Kronberg Academy.  În Semifinală, violoncelistul român va interpreta pentru public inclusiv o lucrare a compozitorului George Enescu – Sonata în fa minor (opus postum).

Juriul secțiunii de Violoncel a ediției 2014 a Concursului Enescu este format din Lluís Claret (președintele juriului),  Marin Cazacu, Frans Helmerson și Vladimir Malinovski.

Semifinala secțiunii de violoncel se va desfăşura pe 19 septembrie, iar finala Concursului, cu participarea extraordinară a Orchestrei Filarmonicii George Enescu, va avea loc pe 21 septembrie, de la ora 19.00, în Sala Mare a Ateneului Român. Programul poate fi consultat pe site-ul Festivalului și Concursului Enescu, accesând acest link.

Semifinalele secțiunilor de Violoncel și Pian, precum și Galele Finale din cadrul Concursului Enescu vor fi transmise în direct pe site-ul http://festivalenescu.ro. Începând cu 16 septembrie, toate evenimentele din cadrul Concursului vor putea fi urmărite în timp real și pe un ecran amplasat în fața Ateneului Român.

Despre Concursul Enescu:

Organizat pentru prima dată separat de Festivalul Enescu, Concursul Internațional George Enescu 2014 contribuie la prestigiul României în lume și deschide drumul către cariere internaționale pentru 240 de tineri artiști din Coreea de Sud, Rusia, Japonia, SUA, Germania, Franța, România, Venezuela, Mexic, Argentina și Australia.

Concursul Enescu a reușit în timp să-și consolideze poziția ca una dintre principalele competiții internaționale, atât din perspectiva dificultății, cât și din perspectiva rigorii jurizării. De-a lungul timpului, pentru mulți artiști renumiți ai lumii, participarea la această competiție a reprezentat punctul de cotitură care i-a ajutat să ajungă la recunoaștere la nivel mondial.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.