Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

School for Startups Romania – primului program de educatie antreprenoriala din Romania

0

School for Startups Romania si Banca Transilvania sustin tinerii antreprenori

School for Startups (S4S) Romania anunta parteneriatul cu Banca Transilvania, pentru lansarea primului program de educatie antreprenoriala din Romania, dedicat celor cu spirit intreprinzator, aflati la inceput de drum. Programul este oferit de Fundatia Post-Privatizare si se deruleaza cu sprijinul a doi antreprenori si investitori de succes: Marius Ghenea si Doug Richard (UK), in perioada 21 februarie – 25 noiembrie 2011, la Bucuresti si la Cluj.

School for Startups este un program unic, dezvoltat in Marea Britanie de Doug Richard, antreprenor de notorietate, angel investor si invitat la emisiunea difuzata de BBC, Dragon’s Den – similara celei numite “Arena Leilor”, din Romania. Doug Richard este un intreprinzator californian de succes, cu 20 de ani de experienta in dezvoltarea si conducerea companiilor care au ca obiect de activitate tehnologia si software-ul. In 2005, Doug a aparut in primele doua serii ale emisiunii televizate in Marea Britanie „Dragon’s Den”. Acum trei ani, Doug a fondat School for Startups, liderul programelor de educatie antreprenoriala din Marea Britanie. Doug este un investitor activ si co-fondator al Cambridge Angels. In 2010, Doug a fost primul american distins cu Queen’s Award pentru promovarea antreprenoriatului.

Robert C. Rekkers, Directorul General al Bancii Transilvania, declară: “Ca banca a oamenilor intreprinzători, sustinem spiritul antreprenorial romanesc. School for Startups, datorita punctelor sale forte, va fi – cu siguranta – deschizator de drumuri in ceea ce priveste educatia antreprenoriala. Cu alte cuvinte, va fi un start bun pentru viitorii oameni de afaceri şi pentru idei care aşteaptă să fie descoperite. Am simtit ca este locul nostru, ca banca, in acest proiect  alaturi de Fundatia Post-Privatizare. Si povestea Bancii Transilvania, cea mai mare banca romaneasca de acum, a inceput de la o idee si din spirit antreprenorial”

Programul S4S Romania se desfasoara cu sprijinul lui Marius Ghenea, cunoscut antreprenor si “business angel”. Unul dintre cei mai importanti oameni de afaceri din Romania si presedinte al Fit Distribution, Marius Ghenea preda cursuri de antreprenoriat in cadrul programului EMBA al CEU Business School si Maastricht School of Management si este Presedintele Asociatiei Romane a Magazinelor Online. De asemenea, este invitat permanent in cadrul emisiunii TV “Arena Leilor” si a fost inclus in Top 500 al revistei Forbes Romania.

“Banca Transilvania este un partener pe termen lung al Fundatiei Post-Privatizare. Suntem deosebit de bucurosi ca au ales sa fie din nou alaturi de noi intr-un program menit sa incurajeze spiritul antreprenorial si creativitatea in afaceri, in randul start-up-urilor si al celor care au idei de business care merita sa fie transformate in afaceri de succes”, declara Peter Barta, director executiv al FPP. “Atat Banca Transilvania, cat si FPP au un scop comun, acela de a promova dezvoltarea antreprenoriala, iar acest parteneriat dovedeste inca o data compatibilitatea celor doua organizatii in acest sens”.

Informatii privind conditiile de participare si intregul program sunt disponibile pe    site-ul programului, www.schoolforstartups.ro.

Despre FPP:

Fundatia Post-Privatizare (FPP) este cea mai importantă fundatie pentru antreprenoriat din Romania. Creata in 1996 de Comisia Europeana, FPP este o organizatie privata care promoveaza educatia antreprenoriala si sustine initiativele destinate dezvoltarii sustenabile a mediului de afaceri romanesc – cu accent pe intreprinderile mici si mijlocii si start-up-uri – prin intermediul programelor sale de dezvoltare antreprenoriala, imbunatatire a mediului de afaceri si promovare a responsabilitatii sociale a intreprinderilor.

Despre Banca Transilvania:

Banca Transilvania® se numără printre primele bănci din România, în funcţie de active. Misiunea sa, ca bancă privată cu capital majoritar românesc, este să sprijine mediul de afaceri prin produse şi servicii inovatoare. Activitatea BT este organizată pe patru linii principale de afaceri: persoane fizice, IMM, companii mari, respectiv Divizia pentru Medici. Banca Transilvania are peste 6.000 de angajaţi, o reţea formată din aproape 540 de sedii şi 1,5 milioane de clienţi activi. BT este prima bancă din România care a fost cotată la Bursa de Valori Bucureşti, în 1997. Strategia sa este susţinută de acţionari puternici, precum: BERD – care deţine 15% din capitalul social, Bank of Cyprus şi IFC – Divizia de investiţii a Băncii Mondiale.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.