Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Schneider Electric sprijină o echipă de studenţi români la competiţia internaţională Solar Decathlon 2014

0

Schneider Electric România sponsorizează echipa locală de studenţi care va participa în perioada iunie-iulie la competiţia internaţională de construcţie a caselor sustenabile Solar Decathlon de la Versailles, Franţa. EFdeN, singura echipă din Europa Centrală şi de Est care concurează între cele 20 de echipe calificate direct în finala Solar Decathlon Europe 2014, va beneficia de echipamente şi soluţii Schneider Electric, precum şi de asistenţă tehnică din partea specialiştilor companiei în fiecare fază a proiectului.

Detaliu sera EFdeN, Solar Decathlon

La ediţia de anul acesta a Solar Decathlon vor participa 20 de echipe din 16 ţări din Europa, America şi Asia. Fiecare echipă are ca misiune proiectarea şi construirea unei case sustenabile, eficiente energetic, care să consume mai puţină energie decât produce. Studenţii au la dispoziţie 18 luni pentru a proiecta şi construi locuinţa, care va fi ulterior transportată şi asamblată la locul de desfăşurare a competiţiei, „La Cité du Soleil” („Oraşul Soarelui”), un sit amplasat special în Versailles. În această locaţie, prototipurile vor fi monitorizate timp de 18 zile în cadrul a 10 categorii distincte: Arhitectură, Inginerie şi construcţie, Instalaţii solare, Balanţa energiei electrice, Confort, Echipamente şi Operaţiuni, Comunicare şi conştientizare socială, Industrializare şi potenţial mercantil, Inovaţie şi Sustenabilitate.

Echipa românească sponsorizată de Schneider Electric este formată din studenţi de la Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti, Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” Bucureşti, Universitatea Politehnica Bucureşti şi Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA). Aceştia dezvoltă prototipul de casă solară eficientă energetic EFdeN, a cărei particularitate constă în integrarea unui spaţiu verde într-o locuinţă eficientă energetic, o adevărată inovaţie în acest domeniu. Pentru construirea acestui proiect, Schneider Electric le oferă echipamente şi soluţii pentru producerea energiei solare, de distribuţie electrică, de automatizare şi de management al consumului de energie prin intermediul standardului KNX şi al sistemelor de management al clădirii, precum şi o staţie rezidenţială de încărcare a vehiculelor electrice. De asemenea, experţii Schneider Electric vor ajuta echipa să integreze şi să implementeze echipamentele şi soluţiile pentru a obţine punctaje cât mai mari.

„Este o performanţă importantă pentru România să fie prezentă la această competiţie alături de ţări foarte avansate tehnologic precum SUA, Franţa, Spania sau Germania. Suntem alături de studenţii români şi vom face toate eforturile ce ţin de noi pentru ca talentul, spiritul inovator şi determinarea lor să se concretizeze într-un succes cât mai mare la Solar Decathlon. Ceea ce ne apropie şi mai mult de aceşti tineri este obiectivul nostru comun de a educa, de a aduce o schimbare de atitudine în ceea ce priveşte consumul de energie şi de a demonstra că există soluţii la îndemâna fiecăruia dintre noi pentru a deveni mai eficienţi”, a declarat Florentina Totth, Preşedinte Schneider Electric România.

Iniţiată în anul 2002 de către Departamentul pentru Energie al Statelor Unite ale Americii, Solar Decathlon este una dintre cele mai importante competiţii dedicate studenţilor din lume. Evenimentul are o dublă misiune: educativă, mobilizând studenţii în direcţia cercetării şi dezvoltării,  dar şi ştiinţifică, promovând inovaţiile în domeniul energiei regenerabile. Prototipurile dezvoltate în cadrul competiţiei trebuie să combine cât mai bine aspectele legate de design, accesibilitate, potenţial mercantil şi eficienţă. O noutate a ediţiei de anul acesta a Solar Decathlon este provocarea studenţilor pentru a găsi soluţii la probleme urbane existente, precum cea a densităţii la nivelul metropolelor.

Ansamblu EFdeN, Solar Decathlon

Despre Schneider Electric

Companie specializată la nivel global în managementul energiei, cu operaţiuni în mai mult de 100 de ţări, Schneider Electric oferă soluţii integrate pentru diverse segmente de piaţă, deţinând poziţii de lider în domeniul infrastructurii, al proceselor industriale, automatizărilor în construcţii şi al centrelor de date sau reţelelor. Schneider Electric are, de asemenea, o prezenţă extinsă şi în domeniul aplicaţiilor pentru segmentul rezidenţial. Cei peste 140 000 de angajaţi ai companiei lucrează pentru a face energia sigură, fiabilă, eficientă, productivă şi verde, realizând venituri din vânzări în valoare de 24 miliarde de euro în 2012, prin activitatea lor constantă de a ajuta persoanele şi organizaţiile „să profite la maximum de resursele energetice”.

www.schneider-electric.com/ro

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.