Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Schneider Electric introduce serviciul de decarbonizare dedicat lanțului de aprovizionare

0
  • Serviciul îmbunătățit va ajuta companiile să reducă emisiile de tip Scope 3 printr-o combinație unică de: măsurare, strategie și implementare a soluțiilor

  • Oferta se bazează pe succesul înregistrat de acțiunile inițiate cu multe dintre cele mai mari lanțuri de aprovizionare din lume

  • Schneider Electric se angajează să ajungă la un lanț de aprovizionare net zero până în 2050

Schneider Electric, liderul în transformarea digitală a managementului și automatizării energiei sustenabile pune la dispozitie un serviciu global de decarbonizare a lanțului de aprovizionare. Acesta a fost conceput pentru a ajuta organizațiile să abordeze volumul semnificativ de emisii produse în lanțurile lor de aprovizionare. Unul din obiectivele prioritare ale companiei este de a-și spori propriile eforturi de decarbonizare a lanțului de aprovizionare, angajându-se să reducă emisiile de carbon din operațiunile primilor 1000 de furnizori cu 50% până în 2025.

Pentru multe companii, mare parte din amprenta de carbon se regaseste în lanțul de aprovizionare. CDP raportează că, pe baza datelor din 2020 obținute de la peste 8.000 de companii, emisiile din lanțul de aprovizionare sunt de peste 11 ori mai mari, în medie, decât emisiile operaționale. Aceste volume pot fi chiar mai mari în anumite segmente de industrie, precum: retail, confecții și servicii.

Oferta Schneider Electric, conturată în cadrul Climate Change Advisory Service, ajută organizațiile să abordeze aceaste valori ridicate printr-o combinație unică de implicare a furnizorilor, măsurare, stabilire a strategiei și implementare prin eficiență energetică, achiziții de energie regenerabilă și compensare a carbonului. Oferta se bazează pe soluții de succes implementate in lanțuri de aprovizionare pentru clienți precum: Walmart, Maple Leaf Foods și Takeda Pharmaceuticals.

Accelerarea acțiunilor climatice corporative de astăzi este extraordinar, determinata în mare parte de presiunea crescândă a investitorilor în ceea ce privește riscurile de mediu, sociale,de guvernanță (ESG) si de transparență”, a declarat Steve Wilhite, SVP Schneider Electric. „Pentru majoritatea companiilor, următorul pas, dincolo de propriile operațiuni, se face in cadrul lanțului de aprovizionare. Vestea bună este că, prin implicarea furnizorilor în eforturile de decarbonizare, companiile nu numai că pot răspunde acestor presiuni, ci pot identifica și soluții de reducere a costurilor, pot dezvolta inovații și pot crește valoarea relațiilor cu furnizorii.”

În ianuarie, Schneider Electric a fost desemnat de Corporate Knights drept cea mai sustenabilă companie din lume, o recunoaștere obținută prin angajamentul companiei de peste 15 ani față de practicile sustenabile și obiectivele de dezvoltare sustenabilă ale United Nations (SDG’s). Pe lângă obiectivul specific al companiei de a reduce emisiile propriului lanț de aprovizionare până în 2025, Schneider Electric se angajează, de asemenea, să lucreze cu 100% din furnizorii săi strategici și să ajungă la un lanț de aprovizionare net zero până în 2050.

Pentru a afla mai multe despre serviciul de decarbonizare a lanțului de aprovizionare Schneider, accesați https://perspectives.se.com/

Aflați mai multe despre modul în care Schneider Electric duce sustenabilitatea la nivelul următor și despre noul program Schneider Sustainability Impact (SSI) 2021-2025 aici.

Despre Schneider Electric

La Schneider, credem că accesul la electricitate și la tehnologie , prin intermediul unor soluții inteligente,  este un drept fundamental al omului. Le oferim tuturor ocazia de a face mai multe lucruri cu mai puține resurse, asigurând prezența vieții oriunde, oricând și pentru oricine – Life is On!   

Furnizăm soluții digitale în domeniul energiei și al automatizării, în scopul asigurării eficienței și sustenabilității. Îmbinăm cele mai bune tehnologii de automatizări, software și servicii integrate pe zona energetică în timp real, pentru locuințe, clădiri, centre de date, infrastructură și în diferite industrii.

Ne-am luat angajamentul să descoperim posibilitățile infinite ale unei comunități deschise, globale, inovatoare, care ne împărtășește țelul și valorile.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.