Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Scene de film care surprind lupta lui Vlad Țepeș cu Radu cel Frumos, filmate pe Valea Avrigului. VIDEO

0

Imagini spectaculoase pe Valea Avrigului, lângă Sibiu, acolo unde zeci de cai și cavaleri au invadat zona pentru o bătălie desprinsă parcă din paginile cărții de istorie. Este vorba de scene de pe platoul de filmare al trilogiei „Egregora: Comoara pierdută”, a regizorului Andrei Chiriac, care au fost turnate zilele trecute. Producția, care urmărește modelul hollywoodian din „Urzeala tronurilor” sau „Stăpânul inelelor”, este un film plin de aventură și mister despre o legendară comoară  a dacilor.

Filmările au durat două zile și au inclus în total 20 actori și cascadori și 15 cai. Scena filmată are loc în anul 1462, în ultimul an de domnie al lui Vlad Țepeș. După ce este trădat, decide să se retragă în Transilvania, însoțit de câțiva cavaleri dragoni care i-au rămas fideli. Pe drum, în munții Făgăraș este surprins într-o ambuscadă de cavalerii fratelui său, Radu cel Frumos.

În film, rolul lui Vlad Țepeș este interpretat de actorul Daniel Nuță, iar cel al lui Radu cel Frumos, de actorul Eduard Trică.

A fost o secvență grea, care a necesitat multe resurse, dar care a fost filmată cu mare bucurie și implicare din partea echipei. Locul în care am filmat este absolut superb și mă bucur foarte mult că prin Egregora românii și străinii vor avea ocazia să vadă România în toată splendoarea ei”, a declarant regizorul Andrei Chiriac.

VIDEO https://youtu.be/b4tBo3n4uxo

Filmările au început în 2018, iar în final Egrgora va avea 36 de episoade, împărțite în trei serii a câte 12 episoade. Au fost turnate deja secvențe în locuri precum Munții Piatra Craiului, Cazanele Dunării, Sfinxul, Peștera Ialomicioara, Valea Obârșiei Lacul Bâlea. Regizorul Andrei Chiriac spune că va include în film toate locurile cu rezonanță din România, care oferă peisaje spectaculoase, precum Sarmizegetusa, Râșnov, Sighișoara, Mănăstirile din Moldova, Castelul Corvinilor, Brașov, București etc., astfel încât filmul să fie în același timp o veritabilă promovare a frumuseților României. Filmul are nevoie de un buget de 10 milioane de euro.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.