Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Sarbatoarea voluntariatului revine! Voluntariatul ne aduce impreuna

0

Pro Vobis – Centrul National de Resurse pentru Voluntariat lanseaza cea de-a XII-a editie a Saptamanii Nationale a Voluntariatului, care va avea loc in perioada 13-19 mai 2013.

 

Peste 450 de activitati diverse de voluntariat, 178 de organizatii, institutii si grupuri de initiativa si peste 4000 de voluntari implicati in organizarea activitatilor in 111 localitati urbane si rurale din 34 de judete ale tarii, plus capitala – acesta este bilantul editiei anterioare a Saptamanii Nationale a Voluntariatului. SNV este saptamana care aduce impreuna in fiecare primavara organizatii, institutii si companii care vor sa celebreze public spiritul voluntariatului. ONG-uri, scoli, biblioteci si companii care se implica in comunitate cu ajutorul voluntarilor organizeaza in SNV, ande an, activitati si evenimente cu/despre/pentru voluntari. SNV este cel mai mare eveniment anual de celebrare a voluntariatului si de apreciere publica a voluntarilor din Romania, menit sa mobilizeze cat mai multe organizatii si voluntarii pe care acestia ii implica, pentru a sarbatori impreuna voluntariatul, pentru a atrage sprijinul comunitatii pentru acesta si pentru a recunoaste public activitatea voluntarilor.

Voluntariatul reuneste oameni diversi – de varste, categorii sociale si orientari diferite – care sunt uniti de convingerea comuna ca pot produce, impreuna, o schimbare in bine in comunitate. Elevi si studenti, tineri, seniori, angajati ai caror companii faciliteaza voluntariatul corporatist, adulti activi, parinti, voluntari SEV, persoane temporar fara ocupatie, persoane cu handicap, samd. –intr-un cuvant VOLUNTARI – se intalnesc in aceasta saptamana, alaturi de organizatiile sau grupurile lor de initiativa, pentru a pregati activitati menite sa evidentieze si sa sarbatoreasca programele de voluntariat in care sunt implicati pe parcursul anului.

An de an, partenerii locali ai evenimentului – centre de voluntariat si alte asociatii, fundatii, institutii, grupuri informale si companii responsabile social care au ales sa se alature SNV – aduc impreuna idei de schimbare si promovare, voluntari, resurse si diversi sustinatori pentru a organiza targuri de oferte de voluntariat, evenimente stradale organizate cu voluntari, actiuni de igienizare, colecte de obiecte si carti, campanii de sensibilizare, actiuni in beneficiul persoanelor institutionalizate, constructia de adaposturi, manifestari cultural-artistice, gale, prezentari si dezbateri pe teme de voluntariat si multe altele. Unde se deruleaza activitatile? In toata tara – in orase mari si mici, comune si sate – oriunde exista organizatii si grupuri cu initiativa.

Ce aduce nou editia din acest an?

Avem o provocare pentru voi: va propunem ca, in aceasta editie SNV, sa dedicam ziua de 17 mai (vineri) voluntariatului corporatist! Faceti apel la resursele din comunitatea voastra locala si cooptati companii si angajatii acestora in activitatile voastre din data de 17 mai 2013!

Organizatia ta organizeaza activitati pentru a marca SNV 2013?

Foloseste formularul online de pe www.voluntariat.ro/snv (de la sectiunea Calendar) pentru a-ti inscrie organizatia si activitatile planificate in SNV 2013. Pro Vobis vine in sprijinul activitatilor voastre SNV cu tricouri personalizate cu identitatea evenimentului si promovare online la nivel national. Atentie, tricourile se distribuie in ordinea inscrierii, pana la epuizarea stocului existent!

Vrei sa te implici ca voluntar?

Urmareste Calendarul SNV de pe www.violuntariat.ro/snv, care te poate ajuta sa vezi cine ce activitati va desfasura in zona ta. Te poti alatura unei activitati deja planificate in localitatea ta sau poti avea chiar tu initiativa unei activitati de voluntariat in SNV, propunand-o unei organizatii sau unui grup de prieteni.

Vrei sa promovezi SNV?

Scrie pe blogul sau site-ul tau despre SNV si evenimentele din zona ta, contacteaza partenerii locali SNV si afla povestile voluntarilor care se implica in aceste organizatii nu doar in SNV, ci pe tot parcursul anului.

Pentru detalii si idei de implicare acceseaza www.voluntariat.ro/snv sau contacteaza Pro Vobis la email programe @ provobis.ro, tel/fax: 0264-412897, mobil 0755-045105.

afis_SNV_2013_mijlociu

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.