Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Săptămâna Mondială a Alăptării: „Alăptarea: un câștig pe viață!”

0

 TOTUL DESPRE MAME, Asociația ProMAMA – Institut și Centru pentru Alăptare și fundația World Vision România celebrează Săptămâna Mondială a Alăptării – sărbătorită în fiecare an în perioada 1-7 august – printr-o dezbatere pe tema propusă de World Alliance for Breastfeeding Action – WABA – Alăptarea: un câștig pe viață!”

 ghidul-pentru-alaptare-al-doctorului-jack-newman-informatii-complete

In privința alăptării, mama și copilul formează echipa. Dar, ca orice echipă, are nevoie de antrenori, apărători, suporteri și susținători, care să îi insufle încredere și suport, să o ajute să devină câștigătoare! De ce e atât de important acest lucru? Pentru că alăptarea este un avantaj câștigat – pentru viață!”, a declarat Sorana MUREȘAN, Consultant certificat internațional în alăptare și președinte al Asociației ProMAMA.

Statisticile disponibile până acum arată că România se află pe ultimul loc în Europa în ceea ce privește alăptarea exclusivă până la 6 luni. „Dacă în primele 6 luni toate mamele ar alăpta exclusiv și ar continua alăptarea până la 1 an, probabilitatea de deces a copiilor sub 5 ani s-ar reduce cu 14%. De asemenea, punerea copilului la sân cât mai repede după naștere – preferabil în primele 30 de minute – reduce decesele neonatale cu 20%. Iată de ce milităm și în România prin programele și parteneriatele World Vision pentru promovarea alăptării exclusive în primele 6 luni, inițierea precoce a alăptării în maternități și aplicarea reglementărilor Codului Internațional de Marketing a Substituenților de Lapte Matern*”, a susținut Gabriela PALERU, coordinator sănătate World Vision România.

În vederea susținerii alăptării, Multimedia Est Publishing anunță lansarea Ghidului pentru alăptare de dr. Jack NEWMAN, considerată a fi cea mai apreciată și utilă resursă despre alăptare din lume.

Acest ghid nu este o carte obișnuită în care găsești studii, reguli generale și sfaturi impersonale. În <Ghidul pentru alăptare> vei găsi părerile informate ale unor specialiști, formulate cu empatie și înțelegere, cazuri reale, explicații care te vor liniști, îți vor da încredere în forțele proprii și te vor ajuta să îți vezi dorința împlinită: un bebeluș care stă la sân, senin și liniștit”, a completat Despina BĂDESCU, redactor șef al platformei www.totuldespremame.ro.

Metodele doctorului Jack NEWMAN sunt foarte practice, cu rezultate imediate, el ajutând mii de mame să alăpteze cu succes. Dr. NEWMAN a publicat o serie de articole şi cărti și a produs filme despre alăptare, resurse importante atât pentru mame, cât şi pentru specialişti. În 1984, dr. NEWMAN a deschis prima clinică de alăptare în Canada, dedicându-şi din ce în ce mai mult timp pentru a ajuta mamele să îşi alăpteze copiii. A fost consultant UNICEF pentru cursul despre alăptare adresat personalului medical şi evaluarea maternităţilor cu acreditarea „Prieten al copilului”.

La dezbaterea de la Librăria Humanitas de la Cișmigiu au participat și dr. Mihaela Demetrian, șef secție neonatologie la Spitalul Filantropia și dr. Oana Cuzino, ambasador al fundației World Vision România.

* Deși Codul Internațional de Marketing al Substituenților de Lapte Matern a fost adoptat în România în 1982, legea care ar fi urmat să transpună în legislație acest cod nu a mai fost adoptată de Parlamentul României. Această lege ar fi protejat practic alăptarea, prin îndepărtarea presiunii comerciale asupra mamelor atunci când decid modul în care își vor hrăni copiii.

Despre Asociaţia ProMAMA:

Având ca misiune principală creşterea ratei alăptării din ţara noastră, Asociaţia ProMAMA a lansat campania naţională pentru Protejarea, Promovarea si Susţinerea Alăptarii: “ALĂPTEAZĂ, ROMÂNIA!”. În acest scop, ProMAMA organizează diferite evenimente de profil, cum ar fi Conferintele Dr. Jack NEWMAN în România (aprilie 2012 şi mai 2014) sau Conferinţa Europeană pentru Alăptare, organizată la Bucureşti împreună cu Academy of Breastfeeding Medicine. Această conferinţă de interes internaţional va avea loc in perioada 11-12 Octombie şi vor participa cei mai mari specialişti în alăptare din întreaga lume, inclusiv din România.

Asociația ProMAMA este singura instituție din România și a treia din Europa acreditată la nivel internațional LEAARC (Academia Americană de Pediatrie, Asociația Internațională a Consultanților în Lactație – ILCA, Bordul International al Examinatorilor Consultantilor in Lactatie – IBLCE) pentru a susține cursul de 90 de ore, “Educație în Lactație (Education in Lactation)”, în vederea pregătirii specialiștilor în alăptare.

ProMAMA este, de asemenea, prima organizație din România care oferă servicii complete de pregătire și suport în alăptare: cursuri, consultanță în alăptare, grup de suport gratuit pentru gravidele și mămicile care își doresc să alăpteze.

Despre TOTUL DESPRE MAME:

Platforma TOTUL DESPRE MAME pune la dispoziția părinților și a tuturor celor interesați de creșterea și îngrijirea copiilor informații de cea mai bună calitate din sfera parentingului. Pe TOTUL DESPRE MAME părinții vor găsi interviuri cu specialiști de top, articole documentate, dar în același timp platforma noastră joacă și rolul unui mediu de transmitere a experiențelor reale cu care se confruntă părinții în viața de zi cu zi.

TOTUL DESPRE MAME are o abordare holistică a vieții de familie: de la sănătate la psihologie, de la educație la nutriție, părinții informați ai secolului nostru vor găsi aici o sursă esențiala de cunoștințe verificate și testate.

De asemenea, evenimentele TOTUL DESPRE MAME sunt cele mai așteptate momente de parenting de calitate! Atât conferințele naționale – seria conferințelor susținute de speakeri și autori de renume mondial, precum Michael Thompson, Alfie Kohn și Jack Newman – cât și evenimentele periodice cu cei mai îndrăgiți specialiști de parenting din România (Serile TOTUL DESPRE MAME) sunt o sursă valoroasă de informare și educare, un prilej de neratat pentru părinții preocupați de calitatea vieții și a relației pe care o dezvoltă cu copiii lor.

Despre World Vision Romania

World Vision Romania este o organizaţie creştină, care desfaşoară programe de intervenţie umanitară de urgenţă, dezvoltare şi advocacy. Organizaţia se concentrează asupra muncii cu copiii, familiile şi comunităţile, în scopul depăşirii sărăciei şi nedreptăţii. Inspirată de valorile creştine, fundaţia  lucrează cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasă, etnie sau gen.

World Vision Romania  face parte din parteneriatul World Vision International prezent în aproape 100 de ţări din întreaga lume.  În 24 de ani de prezenţă în România, organizația a ajutat peste 500.000 de copii şi adulţi, în aproape 400 de sate din 8 judeţe.

World Vision România crede în dreptul la şanse egale pentru copiii de la sate şi de la oraş şi de aceea în comunităţile rurale unde este prezentă desfăşoară programe de dezvoltare comunitară pe termen lung cu focus pe educaţie şi reducera abandonului şcolar, sănătate şi protecţia copilului, agricultură şi dezvoltare rurală, angajament civic şi creştin. Copiilor li se facilitează astfel accesul la condiţii de viaţă mai bune prin dezvoltarea durabilă a comunităţii în care trăiesc. Prin proiectele noastre, ne concentrăm pe transformarea comunităţilor şi membrilor acestora pentru a realiza o viaţa implinită pentru fiecare copil.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.