Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Săptămâna Europeană a Tineretului

0

Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale organizează, în perioada 15-21 mai, a V-a ediţie a Săptămânii Europene a Tineretului (SET), eveniment ce are loc simultan în toate cele 31 de state participante la programul european „Tineret în Acţiune”.

Peste 40 de organizaţii neguvernamentale, instituţii şi grupuri informale de tineri din 25 de judeţe şi-au înscris evenimentele în calendarul oficial al Săptămânii Europene a Tineretului. Aproximativ 100 de evenimente se vor derula în toată ţara cu ocazia SET.

Programul include dezbateri, cursuri de formare, conferinţe, ateliere de educaţie nonformală şi voluntariat, prezentări, flashmob-uri, photovoice, acţiuni de informare, piese de teatru, activităţi de ecologizare, proiecţii de film.

Luni, 16 mai, ANPCDEFP organizează evenimentul de lansare a Săptămânii Europene a Tineretului – „Tineretul în Mişcare: Sinergie – Mobilitate – Voluntariat în programele educaţionale europene”. Acesta urmăreşte promovarea conceptelor cheie din cadrul iniţiativei europene strategice „Tineretul în Mişcare”. ANPCDEFP, prin
programul „Tineret în Acţiune”, organizează, de asemenea, cursuri de formare pe temele „metode de educaţie nonformală” şi „constituire de ONG”. Vineri, 20 mai, în colaborare cu organizaţii neguvernamentale din Bucureşti, ANPCDEFP organizează Ziua Educaţiei Nonformale – zi în cadrul căreia publicul va putea face cunoştinţă cu metode de învăţare precum teatrul forum, animaţia stradală, biblioteca vie, teatrul de umbre, photovoice, animaţia socio-educativă.
Detalii despre întregul program al Săptămânii Europene a Tineretului se regăsesc pe site-ul programului „Tineret în Acţiune”, la adresa: http://www.tinact.ro/saptamanaeuropeana-a-tineretului.

——

Săptămâna Europeană a Tineretului la nivel european
Peste 500 de evenimente vor avea loc, la nivel european, cu ocazia Săptămânii Europene a Tineretului.

Detalii despre program pot fi accesate pe site-ul SET, http://www.youthweek.eu/.

Comisia Europeană organizează, cu această ocazie, la Bruxelles şi Antwerp, o serie de dezbateri şi activităţi adresate tinerilor, cu accent pe iniţiativa „Tineretul în Mişcare” şi pe Serviciul European de Voluntariat. La aceste evenimente vor participa şi două voluntare din cadrul Asociaţiei ART Fusion, asociaţie ce a avut proiecte finanţate prin Tineret în Acţiune – Serviciul European de Voluntariat. Un tânăr jurnalist va participa, de asemenea, la aceste evenimente.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.