Săptămâna Europeană a Tineretului

0

Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale organizează, în perioada 15-21 mai, a V-a ediţie a Săptămânii Europene a Tineretului (SET), eveniment ce are loc simultan în toate cele 31 de state participante la programul european „Tineret în Acţiune”.

Peste 40 de organizaţii neguvernamentale, instituţii şi grupuri informale de tineri din 25 de judeţe şi-au înscris evenimentele în calendarul oficial al Săptămânii Europene a Tineretului. Aproximativ 100 de evenimente se vor derula în toată ţara cu ocazia SET.

Programul include dezbateri, cursuri de formare, conferinţe, ateliere de educaţie nonformală şi voluntariat, prezentări, flashmob-uri, photovoice, acţiuni de informare, piese de teatru, activităţi de ecologizare, proiecţii de film.

Luni, 16 mai, ANPCDEFP organizează evenimentul de lansare a Săptămânii Europene a Tineretului – „Tineretul în Mişcare: Sinergie – Mobilitate – Voluntariat în programele educaţionale europene”. Acesta urmăreşte promovarea conceptelor cheie din cadrul iniţiativei europene strategice „Tineretul în Mişcare”. ANPCDEFP, prin
programul „Tineret în Acţiune”, organizează, de asemenea, cursuri de formare pe temele „metode de educaţie nonformală” şi „constituire de ONG”. Vineri, 20 mai, în colaborare cu organizaţii neguvernamentale din Bucureşti, ANPCDEFP organizează Ziua Educaţiei Nonformale – zi în cadrul căreia publicul va putea face cunoştinţă cu metode de învăţare precum teatrul forum, animaţia stradală, biblioteca vie, teatrul de umbre, photovoice, animaţia socio-educativă.
Detalii despre întregul program al Săptămânii Europene a Tineretului se regăsesc pe site-ul programului „Tineret în Acţiune”, la adresa: http://www.tinact.ro/saptamanaeuropeana-a-tineretului.

——

Săptămâna Europeană a Tineretului la nivel european
Peste 500 de evenimente vor avea loc, la nivel european, cu ocazia Săptămânii Europene a Tineretului.

Detalii despre program pot fi accesate pe site-ul SET, http://www.youthweek.eu/.

Comisia Europeană organizează, cu această ocazie, la Bruxelles şi Antwerp, o serie de dezbateri şi activităţi adresate tinerilor, cu accent pe iniţiativa „Tineretul în Mişcare” şi pe Serviciul European de Voluntariat. La aceste evenimente vor participa şi două voluntare din cadrul Asociaţiei ART Fusion, asociaţie ce a avut proiecte finanţate prin Tineret în Acţiune – Serviciul European de Voluntariat. Un tânăr jurnalist va participa, de asemenea, la aceste evenimente.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează