Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Săptămâna Europeană a Tineretului 2015

0

Săptămâna 4-10 mai 2015 este dedicată, în România, tinerilor şi activităţilor de tineret, cu ocazia celei de-a 7-a ediţii a Săptămânii Europene a Tineretului (SET). Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP), instituţia care gestionează programul european Erasmus+ în România, coordonează această ediţie a SET, ediţie a cărei temă principală la nivel european este încurajarea şi sprijinirea tinerilor în vederea participării la viaţa societăţii civile şi a implicării pe piaţa forţei de muncă.

SET_2015

Între 27 aprilie și 10 mai sunt organizate sute de evenimente la nivel european, de la concerte la conferințe pentru tineret. Comisia Europeană organizează, la Bruxelles, o serie de evenimente dedicate tineretului, printre care: o dezbatere politică la nivel înalt, la care va participa comisarul european pentru educaţie, cultură, tineret şi sport, Tibor Navracsics (6 mai); ceremonia pentru decernarea premiilor pentru proiecte de tineret de succes (6 mai); lansarea strategiei de includere şi diversitate (7 mai). Detalii despre evenimentele organizate la nivel european sunt disponibile pe Portalul european pentru tineret.

Peste 40 de Laboratoare de idei (Ideas Labs) au avut loc de la începutul acestui an, în 30 de țări europene, printre care şi România, la care au participat 600 de tineri. Laboratoarele au creat spaţii în care tinerii s-au întâlnit şi au discutat despre problemele care le afectează diferite zone ale vieţii şi activităţii lor, au identificat soluţii şi au propus modalităţi de punere în aplicare a acestora. Ideile din laboratoare pot fi votate până pe 30 iunie 2015, aici. Mesajul participanţilor din România, React and speak up!, poate fi vizualizat aici.

În România sunt organizate, în perioada 4-10 mai, peste 100 de evenimente dedicate tinerilor, în 29 de judeţe din ţară. Toate evenimentele sunt descrise pe site-ul programului Erasmus+ în România, în secţiunea dedicată evenimentului. ANPCDEFP organizează, pe tot parcursul săptămânii, un eveniment online dedicat Săptămânii Europene a Tineretului, eveniment ce poate fi urmărit pe Facebook, aici.

Erasmus+ este programul Uniunii Europene  pentru educaţie, formare, tineret şi sport şi va fi implementat în perioada 2014-2020. Programul are ca scop stimularea dezvoltării competenţelor şi a capacităţii de inserţie profesională şi sprijinirea modernizării sistemelor de învăţământ, de formare profesională şi pentru tineret. Erasmus+ va beneficia de un buget total de 14,7 miliarde de Euro. Peste 4 milioane de persoane vor beneficia de sprijin pentru a studia, pentru a urma cursuri de formare profesională, pentru a munci sau pentru a desfăşura activităţi de voluntariat în străinătate, printre acestea numărându-se 2 milioane de studenţi din învăţământul superior, 650 000 de ucenici şi de elevi din învăţământul profesional, precum şi peste 500 000 de tineri implicaţi în programe de schimburi de tineri sau de voluntariat în străinătate.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.