Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Săptămâna Ariilor Protejate – De vorbă cu natura

0

Săptămâna Ariilor Protejate devine un eveniment național!

În perioada 8-14 octombrie 2018 Propark-Fundația pentru Arii Protejate vă invită la Săptămâna Ariilor Protejate, eveniment care din anul 2018 se va desfășura la nivel național.

Săptămâna Ariilor Protejate este un concept prin care ariile protejate sunt promovate în rândul publicului larg prin organizarea unor activități diverse (expoziții de fotografie, dezbateri, seminarii, proiecții de filme, excursii ghidate în arii protejate, activități de educație ecologică, concursuri,etc). Succesul acestui program inițiat în județul Brașov în 2015, a determinat echipa ProPark să propună replicarea inițiativei la nivel național. Astfel, experiența acumulată este un model care a inspirat și motivat echipele de administratori să înscrie activități care să promoveze ariile protejate în mai mai multe județe din țară. Evenimentul face parte din proiectul „Oameni pentru Natură”, finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România, care are ca scop promovarea ariilor naturale protejate din România şi a oamenilor care lucrează în acest domeniu prin organizarea de evenimente adresate publicului larg.

“Suntem foarte onorați de faptul că un număr mare de administratori de arii protejate și nu numai, au ales să se alăture inițiativei. Ne-am dorit să transmitem experiența noastră de la Brașov, acumulată în 3 ani de organizare, pentru că este extrem de important să fim mai aproape de publicul larg care ne poate sprijini în activitățile de protecție a naturii. În 2018 avem 27 de organizații partenere care vor organiza activități extrem de interesante: 14 excursii ghidate în ariile protejate, 15 ateliere de educație ecologică, 2 concursuri de biciclete, 2 activități de marcare a traseelor din ariile protejate, 2 concursuri pentru elevi, 2 dezbateri, 1 Pub-Quiz cu întrebări din domeniul ariilor protejate, 3 proiecții de filme etc. Invităm publicul să participe la aceste activități și să consulte saptamananaturii.ro pentru a cunoaște calendarul evenimentului” a declarat Roxana Iordăchescu, managerul proiectului.

“Anul acesta vom aduce în fața publicului larg oameni care fac performanță și activează cu convingere și profesionalism în domeniul protecției naturii din România. Seria pilot de filme „Oameni pentru Natură” aduce în prim plan 5 experți din subdomenii diferite și reprezintă un prim pas în direcția promovării activităților din domeniul protecției naturii din România. Inițiativa își propune să contribuie la stimularea profesionalismului și leadershipului din acest domeniu. Acest material video este realizat de echipa de la NTD Film, formată din Dan Dinu și Cosmin Dumitrache, realizatorii seriei de filme “România Sălbatică”, a declarat Alina Ioniță – expert protecția naturii.

Evenimentul se desfășoară în 18 județe (Mehedinti, Ilfov, Satu Mare, Cluj, Covasna, Suceava, Brașov, Alba, Vrancea, Arad, Dâmbovița, Vrancea, Neamț, Gorj, Bihor, Hunedoara, Caraș-Severin), activitățile desfășurându-se în parcuri naționale, naturale, situri Natura 2000, geoparcuri și rezervații naturale.

Bugetul proiectului este de 22.240 RON din care 19.950 reprezintă contribuția financiară din partea Fundaţiei pentru Parteneriat şi MOL România

Parteneri în proiect: Administrația Geoparcului Dinozaurilor Țara Hațegului, Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice (ACDB) și Parcul Naţional Călimani.

Propark-Fundația pentru Arii Protejate dorește să îmbunătăţească capacitatea de management a ariilor protejate prin programe de formare și instruire și prin proiecte care să completeze resursele existente pentru menținerea valorilor naturale și culturale și realizarea de modele funcționale de dezvoltare durabilă in România.

  1. Mai multe detalii despre proiectul „Oameni pentru Natură”: https://bit.ly/2svkVjo
  2. Mai multe detalii despre evenimentul Săptămâna Ariilor Protejate: saptamananaturii.ro, pagina de facebook: https://www.facebook.com/SaptamanaAP

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.