Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Sandoz, o divizie Novartis, continuă să susțină sistemul de sănătate din România în lupta împotriva pandemiei de COVID-19 și donează 100.000 de doze de hidroxiclorochină

0

Sandoz, divizia de medicamente generice și biosimilare a Grupului Novartis în România (diviziile Novartis Pharma, Novartis Oncology și Sandoz), răspunde la cererea primită din partea Ministerului Sănătății și donează 100.000 de doze din medicamentul generic antimalarie, hidroxiclorochină, produs de Sandoz, către C.N. UNIFARM S.A. Aceste doze vor fi distribuite spitatelor, pentru tratarea a peste 4.000 de pacienți spitalizați și diagnosticați cu COVID-19, conform protocolului național standard de tratament aprobat de autoritățile din România;

  • Această donație vine în completarea contribuției de aproximativ 480.000 USD pe care Grupul Novartis în România a făcut-o sistemului național de sănătate pentru a susține lupta împotriva COVID-19. Contribuția amintită a constat în aproximativ 380.000 USD către Societatea Națională de Cruce Roșie din România, pentru a sprijini fondul de urgență pentru echipamente de protecție, bunuri și echipamente medicale, ce sunt alocate spitalelor care au nevoie de ele, sub coordonarea autorităților sanitare din România; în 50.000 USD sprijin financiar pentru 5 spitale care tratează pacienți cu COVID-19 și 100.000 de doze de azitromicină 250 mg, produsă de Sandoz, Institutului Național de Boli Infecțioase – Prof. Dr. Matei Balș și rețelei naționale de spitale de primă linie în lupta împotriva COVID-19;
  • Contribuția face parte dintr-un set de programe pe care Novartis le-a inițiat, la nivel global, ca răspuns la situația creată de pandemia de COVID-19. Sandoz și-a luat angajamentul de a dona, la nivel mondial, 130 milioane de doze de hidroxiclorochină generică pentru a sprijini lupta împotriva pandemiei de COVID-19.

București, România, 15 aprilie 2020 – Sandoz, o divizie a Grupului Novartis în România (Novartis Pharma, Novartis Oncology și Sandoz) anunță astăzi o donație de 100.000 de doze de hidroxiclorochină generică, produsă de Sandoz, pentru a acoperi  nevoia de tratament pentru peste 4.000 de pacienți din România spitalizați și diagnosticați cu COVID-19.

Scopul acestei donații este de a oferi pacienților acces la un tratament posibil eficace în lupta împotriva COVID-19. Autoritățile din România vor aloca acest medicament de la C.N. UNIFARM S.A. către spitalele care au nevoie.

Hidroxiclorochina – un medicament inclus în protocolul național standard pentru tratarea pacienților cu COVID-19, elaborat de Ministerul Sănătății din România

Hidroxiclorochina, un medicament care se folosește de multă vreme în tratarea malariei și care are indicații și în tratamentul lupusului eritematos și poliartritei reumatoide, este parte din studiile clinice pentru tratamentul pacienților cu COVID-19. În timp ce comunitatea medicală își pune mari speranțe în combinațiile de tratament care includ acest medicament, datele științifice care să ateste eficacitatea sunt unele preliminare și este nevoie de o evaluare mai îndelungată. La nivel global, Novartis susține eforturile pentru derularea studiilor clinice și va continua să evalueze noi direcții de cercetare medicală.

Protocolul de tratament stabilit de Ministerul Sănătății din România include hidroxiclorochina, pe lângă alte tratamente recomandate pentru pacienții spitalizați cu COVID-19.

„Prețuiesc implicarea socială și sprijinul remarcabil venit din partea companiei pentru a susține eforturile noastre pentru depășirea crizei. Echipa Ministerului Sănătății lucrează 24 de ore din 24 pentru a găsi resursele de care este nevoie și pentru a lua măsurile adaptate situației și orice sprijin este binevenit și în beneficiul pacienților noștri”, a declarat Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății în România.

Thodoris Dimopoulos, Country Head Sandoz România a adăugat: „În prezent, este mai important ca niciodată să ne îndeplinim misiunea de a sprijini sistemul de sănătate din România și pacienții. Suntem bucuroși că, în colaborare cu autoritățile de reglementare din România, am reușit să răspundem rapid la solicitarea pe care am primit-o de la Ministerul Sănătății. Prin aceasta, contribuim la furnizarea unei părți din cantitatea de hidroxiclorochină necesară pentru tratamentul pacienților cu COVID-19, conform protocolului național. Donarea acestei cantități importante de hidroxiclorochină către autoritățile din România vine în completarea contribuției anterioare de aproximativ 480.000 USD pe care Grupul Novartis în România a facut-o și care a inclus azitromicina produsă de Sandoz la Târgu Mureș. Astfel, contribuim la facilitarea accesului pacienților spitalizați și diagnosticați cu COVID-19 la tratamentul prevăzut de protocolul național. În vremuri ca acestea, solidaritatea este esențială. Trebuie să susținem autoritățile și să prețuim profesioniștii din domeniul medical”.

Hidroxiclorochina este aprobată în Statele Unite, de către FDA, și este folosită de multă vreme în tratamentul malariei și al unor boli autoimune, inclusiv lupus eritematos și poliartrita reumatoidă, la adulți.

Deși în prezent nu există un tratament aprobat pentru COVID-19, hidroxiclorochina a arătat rezultate pozitive în stadii incipiente ale studiilor in vitro[1].  și este folosită în tratamentul împotriva COVID-19, inclusiv în România, în concordanță cu protocolul național. Grupul Novartis în România încurajează utilizarea tratamentului cu  hidroxiclorochină în conformitate cu protocolul național elaborat de Ministerul Sănătății, pentru pacienții spitalizați, aflați sub supraveghere medicală.

Grupul Novartis în România își continuă angajamentul de a lupta împotriva COVID-19

Donația de 100.000 de doze de hidroxiclorochină generică, produse de Sandoz, vine în completarea contribuției către sistemul românesc de sănătate, anunțată de Grupul Novartis în România, în data de 6 aprilie 2020. Aceasta constă într-un sprijin de aproximativ 480.000 USD pentru sistemul național de sănătate, în lupta împotriva COVID-19. Compania a contribuit cu 380.000 USD sprijinind Societatea Națională de Cruce Roșie din România pentru fondul de urgență pentru echipamente de protecție, materiale și alte echipamente medicale și cu o sumă totală de aproximativ 50.000 USD pentru acoperirea nevoilor urgente, apărute în contextul pandemiei de COVID-19 și exprimate de cinci spitale din București, Cluj Napoca, Iași, Ploiești și Târgu Mureș, cu privire la achiziția de echipamente de protecție, materiale, bunuri și alte echipamente medicale. De asemenea, Grupul Novartis în România a donat 100.000 de doze de azitromicină de 250 mg, produsă de Sandoz, Institutului Național de Boli Infecțioase – Prof. Dr. Matei Balș și rețelei naționale de spitale de primă linie în lupta împotriva COVID-19. Această cantitate acoperă tratamentul pentru aproximativ 5.000 de pacienți. Azitromicina este un medicament recomandat de Organizația Mondială a Sănătății și parte a unor combinații terapeutice, inclusiv alături de hidroxiclorochină, utilizate în tratamentul pacienților spitalizați, cu afecțiuni cronice, asociate COVID-19. Donația de azitromicină a fost posibilă cu sprijinul unității de producție Sandoz Târgu Mureș, unde s-au intensificat eforturile de creștere a producției acestuia, iar medicamentul este fabricat pentru 60 de țări din Europa, America de Nord și ale state.

Donația de 100.000 de unități de hidroxiclorochină este parte a angajamentului Novartis de a dona, la nivel modial, 130 de milioane de doze de hidroxiclorochină până la finalul lunii mai, în condițiile în care autoritățile locale de reglementare recomandă utilizarea medicamentului pentru pacienții cu COVID-19. În plus, la nivel global, Sandoz își propune să lucreze îndeaproape cu alți producători, pentru a accelera producția de hidroxiclorochină, dacă este cazul, și pentru a contribui la distribuirea acesteia în țări din întreaga lume.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.