Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Salvați Copiii sprijină miile de copii afectați de Ciclonul Winston din Insulele Fiji

0

Save the Children va oferi ajutor miilor de copii aflați în situații vulnerabile în Insulele Fiji, unde Ciclonul Winston, de categoria a cincea, a ucis zeci de oameni și a dărâmat casele a mii de localnici.

Save the Children arată că, în urma furtunii puternice, sunt mii de localnici evacuați din casele lor care au nevoie de suport până când viața va reintra în normal. Cei mai vulnerabili sunt copiii, care au nevoie urgentă de hrană, apă și adăpost.
Cyclone Winston hits Fiji

„Suntem alături de copiii afectați de furtuna puternică din Insulele Fiji. Sunt sute de copii acolo care au nevoie de suport material și emoțional pentru a depăși trauma prin care au trecut. Save the Children are experiență în gestionarea dezastrelor și va face tot posibilul să intervină rapid unde nevoia este mai mare și să ajute copiii aflați în situații vulnerabile”, a spus Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România.

Pentru că sate întregi au fost măturate de furtuna puternică și de vântul care a lovit cu 325 km/h, mii de copii au fost adăpostiți în centrele de evacuare.

„Este nevoie reală de servicii pentru protecția copiilor pentru a le asigura confortul în centrele de evacuare unde sunt cazați. Există mai mult de 80 de centre de evacuare în toată țara, care funcționează în școli sau în alte clădiri, iar în unele dintre acestea sunt găzduiți și câte 300 de copii. Este o adevărată tragedie ceea ce se întâmplă în prezent în Fiji. Nu ne-am confruntat cu așa ceva înainte și încă nu știm care sunt pagubele totale ale furtunii”, a spus Iris Low-McKenzie, reprezentantul Save the Children Fiji.

Aceasta a povestit ce s-a întâmplat în noaptea de coșmar prin care a trecut, fiind una dintre cele mai înfricoşătoare experiențe ale ei. „Nu puteam dormi din cauza vântului și a copacilor care cădeau, iar copiii mei erau speriați de urletul furtunii. Din fericire, familia și casa noastră din estul Insulei Viti Levu au supraviețuit, însă întreaga experiență a fost terifiantă. Multe drumuri sunt blocate şi mă gândesc cu îngrijorare la cei la care echipele de intervenţie nu pot ajunge”, a povestit Iris Low-McKenzie.
Save the Children va amenaja în Fiji „spații prietenoase pentru copii” în cadrul centrelor de evacuare, în care copiii se vor putea juca, în timp ce părinții lor vor contribui la evaluarea pagubelor.

„Procesul de recuperare a pagubelor va dura mai multe luni, iar Save the Children va sprijini familiile care și-au pierdut locuințele în urma furtunii”, a mai spus Iris Low-McKenzie.

Organizația va oferi copiilor din Fiji ghiozdane și truse pentru școală și le va pune la dispoziție spații în care aceștia să învețe și să se joace, astfel încât să se întoarcă mai ușor la școală. De asemenea, se va lucra cu Ministerul Educației și cu UNICEF pentru a le asigura copiilor acces la educație în condițiile în care multe dintre școli au fost distruse.

Save the Children activează în Fiji din 1974 și de-a lungul anilor a furnizat servicii de educație și protecție pentru copii. În următoarele luni misiunea organizației va fi să-i ajute pe copiii afectați de efectele dezastruoase ale ciclonului să se întoarcă la școală.

Ciclonul Winston a ucis cel puțin 17 persoane din Insulele Fiji și a distrus mii de case, producând pagube serioase infrastructurii, potrivit autorităților locale. Este singurul ciclon de categoria a cincea care a lovit vreodată Insulele Fiji, în care trăiesc 900.000 de locuitori.

Despre Salvați Copiii

Salvați Copiii este o organizație neguvernamentală, asociație de utilitate publică, non-profit, democratică, neafiliată politic său religios, care militează activ pentru protecția drepturilor copilului în România, din 1990, în acord cu prevederile Convenţiei Naţiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului, cu Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene și cu legislația României. Salvați Copiii adoptă o poziție independentă în raport cu acțiunile și măsurile instituțiilor, recunoscând că implementarea legislaţiei şi a politicilor publice în materia drepturilor copiilor nu poate ignora strânsa colaborare dintre autorităţi, familie, copii şi societatea în care fiecare actor implicat îşi acceptă responsabilitatea conform principiilor unui parteneriat autentic şi viabil.

În calitate de membru al Save the Children, cea mai mare organizaţie independentă din lume care promovează drepturile copilului şi care cuprinde 30 de membri şi desfăşoară programe în peste 120 de ţări, VIZIUNEA noastră este o lume care respectă, pentru fiecare copil, dreptul său la supraviețuire, educație, protecție și participare, asumându-ne MISIUNEA de a obţine progrese importante privind modul în care copiii sunt trataţi şi producerea schimbărilor imediate şi de durată în viaţa acestora.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.