Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Campania umanitară „WE LOVE NEPAL”, pentru a reconstrui o şcoală din HIMALAYA

1

Salvaţi Copiii România şi Clubul Montan Roman au demarat campania umanitară WE LOVE NEPAL, cu misiunea de a reconstrui o şcoală din HIMALAYA.

În urma cutremurului devastator din 25 aprilie 2015, aproape 1 milion de copii nu se vor putea întoarce la şcoală, întrucât peste 32.000 de şcoli au fost distruse. Salvaţi Copiii România a reuşit să strângă în perioada 30 aprilie – 31 iunie, prin Campania “Nepal are nevoie de tine”, aproximativ 34.700 Euro, prin donaţii ale persoanelor fizice (SMS sau online) şi ale companiilor.

Pentru că este nevoie de un sprijin consistent, Salvaţi Copiii împreună cu Clubul Montan Roman demarează o nouă campanie, cu misiunea de a reconstrui una din şcolile afectate din Himalaya. Şcoală aleasa este situată în regiunea Sindhupachok din Nepal, zona cea mai afectată de cutremurul, aflată la 110 km de Kathmandu, pe drumul spre Tibet. Din totalul de 8.600 de victime ale cutremurului, 3.400 au fost înregistrate în această regiune. Scoala are 6 clase şi va avea dotările minime pentru circa 275 persoane (elevi şi profesori): mobilier, material didactic, grup sanitar, apă curentă filtrată, punct medical. Bugetul minim necesar este de 64.000 euro. Transportul materialelor pe un relief accidentat va spori dificultatea proiectului, întrucât cel puţin 5 km de drum sunt foarte greu de străbătut.

„Educaţia nu trebuie să se oprească din cauza unui dezastru. Salvaţi Copiii crede că educaţia în timpul unei crize îi poate ajuta pe copii să îşi revină din tragedia trăită, nu numai să îşi reia activitatea şcolară. Sperăm ca împreună să le oferim acestor copii ajutorul de care au nevoie”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Preşedinte Executiv Salvaţi Copiii România.

Lucrările de construcţie vor începe în octombrie 2015 şi se doreşte finalizarea lor în primăvara anului viitor, înainte de apariţia unui nou muson.

Întregul proiect va fi derulat sub semnul transparenţei totale, iar susţinătorii, donatorii şi partenerii vor fi constant informaţi despre fiecare etapă de implementare prin intermediul paginii dedicate www.welovenepal.ro, şi prin mijloacele de informare specifice celor două organizaţii neguvernamentale care au iniţiat proiectul: pagini web, conturi pe reţelele de socializare, tipărituri periodice şi conferinţe.

Constantin Lăcătuşu, primul roman pe Everest, preşedinte al Clubului Montan Roman: “Sunt mândru să fac parte din echipa WE LOVE NEPAL. Am avut un prim proiect umanitar în Nepal în 2004. Atunci am dăruit rechizite complete unei şcoli din Kathmandu. Elevii şi profesorii ne-au primit cu flori şi multă bucurie, e greu să uiţi acele momente unice; au fost de fapt doar nişte caiete, creioane şi cărţi dar am constatat ce mult contează un sprijin cât de mic. Am fost invitat să vorbesc elevilor, în fiecare clasă. Le-am vorbit şi despre Everest, despre şansă de a avea un simbol planetar la ei acasă, dar şi despre România. De atunci, şcoala păstrează un mic tricolor.”

Povestea acestei acţiuni umanitare va deveni subiectul unui documentar care va fi realizat începând din toamna lui 2015, când este programată prima deplasare a unei echipe a Clubul Montan Roman la faţa locului.

Cu speranţa că această cauză umanitară se încadrează în misiunea dumneavoastră publică, Clubul Montan Roman şi Salvaţi Copiii România va invită să vă alăturaţi acestei cauze.

Menţionăm că aportul tuturor mijloacelor media de informare pentru acest demers este binevenit şi util în condiţiile în care această campanie se bazează şi pe empatia generală a fiecărui român care poate şi doreşte să facă un mic gest de solidaritate şi generozitate. Acest suport va fi reliefat pe website-ul campaniei.

Timp de o lună este valabil şi un număr unic de SMS: 8829 la care se pot face donaţii de 2 euro, în reţelele Orange, Vodafone şi Telekom România.

Conturi umanitare la BANCA COMERCIALĂ ROMÂNĂ
IBAN: RO37RNCB0196027782560019 (Euro)
IBAN: RO64RNCB0196027782560018 (LEI)
Beneficiar: CLUBUL MONTAN ROMAN / CUI RO13848267
Contact: welovenepal2015@gmail.com, mountain.romania@gmail.com

CLUBUL MONTAN ROMAN este o organizaţie neguvernamentală constituită în 1997 prin reorganizarea unui club alpin fondat în anul 1988. Clubul Montan Roman derulează în ţara proiecte de protecţia mediului, management arii naturale protejate, educaţie ecologică şi training în domeniul sporturilor montane, precum şi acţiuni de susţinere şi promovare activităţilor tradiţionale ale comunităţilor locale din zona montană. În plan extern, Clubul Montan Roman organizează expediţii alpiniste, ştiinţifice şi de filmare în munţi de pe toate continentele. Realizările alpine de performanţă includ ascensiuni în premieră naţională în Himalaya, inclusiv Everest, Groenlanda, Anzii Cordilieri, Africa şi Alaska precum şi premiere mondiale absolute în Himalaya, Alpi, Africa, Groenlanda. Filmele realizate de departamentul Adventure Films al CMR includ producţii premiate în mai multe rânduri la galele APTR. CMR are legături strânse cu Federaţia Internaţională de Alpinism, precum şi cu Asociaţiile Naţionale de Alpinism din Nepal, SUA, Elveţia, Germania s.a.

SALVAŢI COPIII ROMÂNIA este o organizaţie națională, neguvernamentală, de utilitate publică, non-profit, care militează activ pentru drepturile şi protecţia copilului în România, din 1990, în acord cu prevederile Convenţiei Naţiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului. Programele Organizaţiei sunt adresate tuturor copiilor, cu o atenţie deosebită către cei aflaţi în situaţii dificile – copiii din comunităţile dezavantajate, copiii victime ale violenţei, exploatării prin muncă, traficului sau neglijării, copiii născuți prematur, copiii refugiaţi, etc. În cei 25 de ani de activitate, peste 1.150.000 copii au fost implicaţi în campaniile şi programele desfăşurate de Organizaţie. Salvaţi Copiii România are în prezent 13 filiale și se bazează pe activitatea voluntară a peste 6000 de membri.

Vă mulţumim pentru atenţie şi colaborare !

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Un comentariu

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.