Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Saint-Gobain înființează un fond de carbon pentru angajați

0

Pentru implicarea angajaților în atingerea neutralității carbonului până în 2050 şi contribuția acestora la atingerea obiectivului Grupului cu privire la reducerea emisiilor de CO2 până în 2030, Saint-Gobain lansează un Fond intern de Carbon. Implementat mai întâi într-o regiune pilot, Europa de Nord1, acesta vizează accelerarea reducerii emisiilor de CO2 non-industriale prin acțiunile cotidiene ale angajaților și investiții la punctele de lucru.

Domeniile acoperite de aceste investiții sunt în principal legate de mobilitatea durabilă a angajaților, energiile regenerabile și îmbunătățirea bunăstării și a eficienței energetice în amplasamentele Saint-Gobain.

Acest fond are la bază prețul intern al carbonului fixat de Grup pentru investiții, majorat recent la un echivalent de 50 EUR / tonă de CO2, și convertește o parte din emisiile de CO2 în bani pentru a finanța proiecte care au ca scop reducerea amprentei de carbon a Grupului, creând astfel un cerc virtuos. Proiectele, propuse și selectate de angajați, vizează punctele de lucru unde aceştia își desfășoară activitatea.

Fondul de Carbon încurajează fiecare angajat să vină cu cele mai bune inițiative, de la mici acțiuni de zi cu zi la investiții cu impact ridicat, oriunde lucrează. Sunt mândru de implementarea acestui fond în Regiunea Europei de Nord, care va fi urmat de alte proiecte similare în cadrul Grupului”, a declarat Patrick Dupin, Vicepreședinte Senior, CEO Europa de Nord.

Înființarea Fondului de Carbon face parte din eforturile Saint-Gobain de a reduce emisiile de tipul 1 și 2 cu 33% și cele de tipul 3 cu 16%2 până în 2030. Acest fond completează cheltuielile de capital multianuale finanțate de Grup în acest domeniu. Până în 2030, Saint-Gobain va aloca anual un buget pentru investiții în domeniul cercetării și dezvoltării de aproximativ 100 de milioane EUR pentru a reduce emisiile industriale de CO2.

DESPRE SAINT-GOBAIN  

Saint-Gobain proiectează, produce şi distribuie materiale şi soluţii pentru piețele de construcții, mobilitate, medicină și alte aplicații industriale. Dezvoltate printr-un continuu proces de inovare, acestea pot fi găsite pretutindeni, în spațiile de locuit şi în viaţa de zi cu zi, oferind stare de bine, performanță și siguranță, abordând provocările legate de construcţie durabilă, de eficienţa utilizării resurselor şi de schimbările climatice.

Această strategie de dezvoltare responsabilă este ghidată de scopul Saint-Gobain, „MAKING THE WORLD A BETTER HOME”, în conformitate cu obiectivul împărtășit de toți angajații Grupului de a acționa în fiecare zi pentru a face lumea un loc mai frumos și mai sustenabil în care să locuim.

Vânzări de 38.1 miliarde EUR în 2020 la nivel global

Peste 167,000 de angajați care activează în 70 de țări

Un Grup angajat să atingă neutralitatea emisiilor de carbon până în 2050

1 Regatul Unit, Irlanda, Norvegia, Suedia, Danemarca, Finlanda, Țările Baltice, Rusia, Ucraina și CSI, Elveția, Germania, Austria, Polonia, Republica Cehă, țările din Estul Adriaticii, Ungaria, Slovacia, Bulgaria, România

2 Tip 1: emisii directe din surse pe care Saint-Gobain le deține și controlează direct

Tip 2: emisii indirecte din producția de energie cumpărată și consumată de Saint-Gobain

Tip 3: toate celelalte emisii indirecte care apar în lanțul valoric al Grupului

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.