Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Saint-Gobain: 350 de motive pentru a crede în viitor, 350 de motive pentru a crede în România

0

Saint-Gobain priveşte permanent către viitor și știe că există multe motive pentru a crede în el, încredere bazată pe cei șase piloni ai strategiei sale și pe valorile promovate de companie. Proiectele Saint-Gobain din România reprezintă o sursă inepuizabilă de inspirație și un motiv de încredere într-un viitor durabil, eficient și ecologic.

Departe de a fi doar unul dintre cei mai mari producători din lume din domeniul habitatului şi al materialelor de construcții, Saint-Gobain este o comunitate activă de angajaţi și clienți, întotdeauna gata să-și împărtășească experiența și să o folosească pentru a găsi noi modalități inovatoare de a construi lumea de mâine.

Romania_Delegation_Bucharest _DSC0297

«Progresul și evoluția pieței au modificat activitatea noastră de zi cu zi în ultimii 20 de ani prin transformarea tehnicilor noastre și a modului în care le folosim. Saint-Gobain România asigură siguranță și confort prin dezvoltarea de tehnologii inovatoare, protejarea mediului și construirea caselor viitorului. Credem într-un viitor mai bun creat de către oamenii inovatori și talentaţi ai echipelor noastre ce au încredere în România» a declarat Constantin Hariton, Delegat General Adjunct al Grupului Saint-Gobain în România.

Motive ale Grupului Saint-Gobain pentru a crede într-un viitor mai bun:

 • Avem încredere că împreună putem construi un viitor mai bun. Având în vedere amploarea proiectelor noastre din trecut și experiența acumulată, putem realiza proiecte inovatoare, utilizând cele mai bune dintre calităţile noastre, creând legătura dintre trecut și viitor și îndreptându-ne către o lume responsabilă, implicată, care evoluează calitativ, nu cantitativ.
 • Credem într-un viitor al specialiștilor, al oamenilor gata pentru orice provocare, deciși să inoveze și să modernizeze, oameni frumoşi şi inteligenţi care creează proiecte de succes. De aceea am realizat parteneriate cu Politehnica București, Universitatea de Construcții din București, Colegiul Tehnic din Brașov, Universitatea de Construcţii din Iaşi şi Universitatea Babes-Bolyai din Cluj.
 • Credem în casa viitorului, construită cu materiale durabile, ecologice și de asemenea, cu mare impact vizual. În noiembrie 2011, două case Saint-Gobain Multi-Confort au fost inaugurate în incinta Universităţii Politehnica din București.
  Ambele case au un consum de energie redus pentru încălzire/ răcire și îndeplinesc condiții speciale de confort termic, acustic și de calitate a aerului. Eficiența energetică foarte ridicată este, de asemenea, dovedită de faptul că cele două case au primit certificatul Passive House ale Institutului Passiv Haus din Darmstadt, Germania.
 • Credem într-un viitor în care ne ajutăm reciproc. Saint-Gobain are drept obiectiv ajutorul reciproc, implicându-şi angajaţii pentru a oferi susţinere celor mai puţin norocoşi. În aprilie 2013, Fundația Saint-Gobain Initiatives a alocat aproximativ 66.000 Euro pentru două proiecte din România. Primul proiect, Casa Mihail, a însemnat construirea unei case complet accesibile pentru șase persoane cu handicap din Novaci, jud. Giurgiu. Al doilea proiect a vizat reabilitarea unui dispensar, a unei școli și a unei grădinițe și construirea unui centru cultural pentru comunitățile defavorizate din satul Vizurești, județul Dâmbovița.
 • Credem în viitor, pentru că acela va fi timpul în care vom vedea rezultatele acțiunilor noastre de astăzi și impactul pe care acestea le vor avea asupra oamenilor pe care îi iubim. Timp de mulți ani, Saint-Gobain a promovat construcțiile durabile prin implicarea sa în Green Building Councils. Saint-Gobain Construction Products România și Saint-Gobain Glass România sunt membre ale Romania Green Building Council.
 • Credem în viitor, pentru că l-am construit împreună din 1665 și continuăm să facem acest lucru. Înţelegem felul în care calitatea educației este influențată de claritatea comunicării, fapt demonstrat de numeroase studii având drept subiect influența zgomotului asupra procesului de învățare, realizat în mai multe țări europene.
  Pentru prima dată în România, unei instituții de învățământ i-a fost oferită de către
  Saint-Gobain Rigips șansa de a avea o sală de clasă cu condiţii speciale de confort acustic: Colegiul Național „Ion Creangă” din București care a oferit sala de clasă, iar Saint-Gobain Rigips a instalat aici un plafon acustic Ecophon®.
 • Noi credem în viitor, pentru că întotdeauna construim adevărate echipe, iar o echipă de profesioniști va genera întotdeauna o soluție pentru un viitor mai bun. Angajaţii au un rol important în compania noastră, iar compania se află într-un dialog permanent cu aceştia. Saint-Gobain Glass România a înființat programul „Contributia mea”, un sistem online care premiază cele mai bune propuneri ale angajaților legate de: îmbunătățirea siguranței la locul de muncă, protecția mediului, creşterea calităţii muncii și evitarea oricăror tipuri de pierderi.

Despre SAINT-GOBAIN

În 2015, Saint-Gobain celebrează cea de-a 350-a aniversare, 350 de motive pentru a crede în viitor.
Cu o vastă experienţă şi capacitate de inovaţie, Saint-Gobain, lider mondial în domeniul habitatului şi al materialelor de construcţii creează, produce şi distribuie materiale de construcţii performante, oferind soluţii inovatoare provocărilor critice ale prezentului: dezvoltare economică durabilă, eficienţă energetică şi protecţia mediului înconjurător. Cu vânzări de 41 miliarde de Euro în 2014, Saint-Gobain operează în 64 de ţări şi are aproximativ 180.000 de angajaţi. Pentru mai multe informaţii despre Saint-Gobain, vizitaţi www.saint-gobain.com şi accesaţi contul de twitter @saintgobain.

În România, Saint-Gobain deține opt activități (Abrasives, Brodrene Dahl, Glass, Isover, MTI Impex, PAM, Rigips și Weber), având aproximativ 1.100 de angajați și operează 12 unități de producție în opt situri industriale situate în Brașov, Brănești, Călărași, Ploiești, Satu-Mare, Tulcea, Turda și Suceava.

Pentru mai multe amănunte, vizitaţi: www.saint-gobain.ro şi accesaţi contul de Facebook Saint-Gobain Romania.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.