Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Să facem din drepturile omului o realitate – elaborarea de resurse educaționale pentru persoanele vârstnice

0

Proiectul Two Moons/Două luni, finanțat prin Programul Erasmus+, are plăcerea de a lansa noua sa platformă web – https://twomoons.eu. Platforma web va sprijini realizarea inițiativei pan-europene cu o durată de doi ani, vizând îmbunătățirea cunoștințelor persoanelor vârstnice cu privire la drepturile umane, protejate în temeiul Convenției Europene a Drepturilor Omului (CEDO) și Convenției privind Drepturile Persoanelor cu Dizabilități (CRPD); și, prin aceasta, să îi abiliteze să își protejeze propria stare de bine. Procesul implică persoanele în vârstă, profesioniștii din domeniul social și membrii comunității într-un proces creativ de colaborare, oferind persoanelor în vârstă posibilitatea de a-și împărtăși poveștile în manieră tipărită, audio și prin intermediul teatrului documentar.

Platforma web va prezenta știri, postări de bloguri, resurse și noutăți despre proiect, cum ar fi rapoarte, stiri privind politici publice, precum și oportunități de implicare, cum ar fi evenimente, ateliere și sesiuni de formare față-în-față.

Persoanele vârstnice și profesioniștii din domeniul social vor beneficia de aceste resurse și instrumente, care vor fi dezvoltate și puse la dispoziție gratuit în următorii doi ani:

O Broșură care re-povestește situații și experiențe ale unor incidente în care persoanelor vârstnice nu li s-au respectat drepturile

Un Teatru Documentar și Răspuns, care e constituit din șase monologuri dramatizate, pentru a spori gradul de conștientizare în rândul persoanelor vârstnice, a familiilor acestora, a autorităților publice și a comunității extinse cu privire la situațiile în care drepturile persoanelor vârstnice nu au fost respectate

Un Ghid pentru a găzdui „Teatrul documentar și răspuns Două Luni”

O înregistrare audio a celor șase monologuri dramatizate, pentru a fi folosite în ateliere de lucru și în comunitatea radio.

Website-ul va facilita, de asemenea, dezvoltarea unei rețele pan-europene de factori-cheie interesați, care include cercetători, decidenți politici și persoane vârstnice, prin promovarea instrumentelor, atelierelor de lucru și evenimentelor, pentru a spori gradul de conștientizare și cunoaștere a drepturilor omului și a modului în care aceste drepturi ar trebui să funcționeze în practică.

Programul, aflat în primă fază în acest moment, este realizat în parteneriat cu cinci parteneri europeni, respectiv Anziani e non solo (Italia), Asociația HABILITAS – Centru de Resurse și Formare Profesională (România), Empowering Old Age Coop VoiVa (Finlanda), The Gaiety School of Acting – The National Theatre School of Ireland (Irlanda), Teatri d’Imbarco (Italia) sub coordonarea Co-Creation Support CLG (Irlanda).

Pentru a afla mai multe despre programul Two Moons/Două Luni și pentru a vă implica în activitățile acestuia, vă rugăm să accesați link-ul: https://twomoons.eu/about-the-project/ (vă rugăm, de asemenea, să consultați aici și broșura proiectului în limbile engleză, italiană, finlandeză și română)

Proiectul Two Moons/Două Luni este co-finanțat de Comisia Europeană în baza acordului de finanțare 2018-1-IE01-KA204-038768

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.