Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Sa dau sau sa Nu Dau doi lei pe educatie

0

Cu totii stim ca educatia presupune pregatirea omului ca element activ al vietii sociale si ca doar prin educatie putem creste si ne putem cultiva. Cu totii sustinem ideea, insa putini dintre noi care se angajeaza sa contribuie la imbunatatirea acestui sistem.

autori text: Crina Ionescu & Bianca Cîrmiș, PR Representatives in AIESEC in Bucharest

12294870_10153146064341646_578673193560118284_n (1)

La nivel national, AIESEC in Romania a identificat aceasta nevoie generala si a demarat un proiect de educatie non-formala adresat elevilor din clasele I-VIII, respectiv din ciclurile primare si gimnaziale. Proiectul Discover urmareste construirea unei educatii mai bune pentru generatiile ce vor urma, prin sesiuni de pregatire, desfasurate in decursul a sase saptamani, care sa contribuie la dezvoltarea abilitatilor conversationale in limba engleza, a cunostintelor de cultura generala si a celor de lucru in echipa.

Proiectul Discover, pe langa implicare si seriozitate, are nevoie si de sustinere financiara. In acest sens, am deschis o campanie de strangere de fonduri in mediul online, unde am creat spatiul ideal unde fiecare poate contribui la ceea ce presupune sistemul educational.

Pentru a facilita si a prezenta in detaliu aceasta initiativa, i-am invitat pe toti cei care doresc sa sprijine ideea, la evenimentul “Nu Dau doi lei pe educatie”, ce a avut loc sambata, 12 decembrie, la restaurantul “La Copac”. Timp de patru ore, participantii au avut parte de jocuri, tombole, interculturalitate, si in final de un concert folk pe cinste sustinut de Dorin Andone și trupa sa.

Evenimentul a debutat cu o prezentarea a Oanei Pascu, alumna AIESEC, care ne-a vorbit despre experienta ei bogata si diversa, din organizatie. Plecata mult timp prin diferite tari, printre care Ungaria sau Elvetia, Oana spune ca principalul motiv pentru care s-a intors in Romania, este acela ca exista in continuare multe lucruri de schimbat aici.

Joculetul interactiv, care a precedat discursul introductiv, a adus zambetul pe buzele tuturor celor prezenti: fiecare dintre cei opt internationali veniti in Bucuresti pentru un alt proiect de educatie AIESEC, a povestit cateva lucruri representative despre tara de unde provine, fara ca acestia sa-i spuna insa numele, iar cel care ghicea numele tarii avea parte de o surpriza dulce. Astfel, am aflat ca printre noi se aflau oameni din Slovacia, Olanda, Polonia, Pakistan si chiar si din Mexic, am aflat socurile culturale pe care le-au intampinat la sosirea lor in Romania si am descoperit ce au toti in comun – dorinta de a lua parte la dezvoltarea educatiei tinerilor.
Atmosfera calda, relaxata, a facilitat interactiunea dintre participanti, inducand totodata sentimentul de mare familie.

Marian Radovici, present la eveniment spune “Un avantaj pe care l-am avut azi a fost posibilitatea de a interactiona cu internationalii si faptul ca am aflat care au fost socurile lor culturale. Cred ca educatia e vitala in orice cultura, indiferent ca este vorba despre o cultura nationala sau universala.” –

Dupa orele 16, cei prezenti s-au putut bucura de un concert de muzica folk, sustinut de trupa DOR. Repertoriul lor a incheiat seara intr-o nota optimista, iar ropotele de aplauze ne-au incarcat pe toti cu o energie molipsitoare.

Buna desfasurare a acestui eveniment si dorinta noastra de implicare, ne-au determinat sa continuam campania de fundraising in mediul online pana la sfarsitul lunii ianuarie, astfel ca, de oriunde esti, si tu poti fi acela care spune Nu Dau doi lei pe educatie, chiar acum, aici: www.generosity.com/education-fundraising/dau-2-lei-pe-educa-ie/x/12913382.

autori text: Crina Ionescu & Bianca Cîrmiș, PR Representatives in AIESEC in Bucharest

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.