Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

S-a lansat SafeSpace, prima aplicație gratuită care detectează în timp real masca de protecție și reamintește necesitatea purtării ei

0

SafeSpace, prima aplicație gratuită care detectează purtarea măștii de protecție, este dezvoltată de Geometry România și Safer Work ca răspuns la nevoie de siguranță în spații închise odată cu relaxarea măsurilor anti COVID-19.

În contextul pandemic actual și în acord cu legislația oficială, dezvoltarea aplicației vine în sprijinul companiilor care iau măsuri pentru a crea un mediu sigur în spatii închise. Aplicația se adresează companiilor mari de retail și servicii, angajatorilor, fabricilor dar si businessurilor mici cum ar fi restaurantele si magazinele.

Aplicația utilizează un sistem bazat pe machine learning, un subset al inteligenței artificiale (IA) care pe baza datelor colectate și procesate construiește o structura ce își poate îmbunătăți continuu detectarea rapidă a fețelor umane care poartă sau nu măști de protecție. SafeSpace are rolul de a crește nivelul public de conștientizare privind utilizarea măștii de protecție.

SafeSpace poate fi descărcată gratuit de pe Google Play Store sau de pe pagina https://safer.work/safe-space/ unde există și un ghid explicativ despre cum se instalează și se utilizează aplicația.

Relaxarea restricțiilor aduce cu sine o responsabilitate mai mare a companiilor care își redeschid business-urile. După 15 mai, purtarea măștilor de protectie în spațiile publice a devenit o măsură obligatorie. SafeSpace pune la dispoziția companiilor o soluție simplă și inteligentă care contribuie la reducerea impactului negativ asupra consumatorilor și angajaților privind reluarea activității în spații închise. Geometry împreună cu Safer Work își dorește să pună umărul la creșterea nivelului de siguranță în rândul consumatorilor prin oferirea acestei aplicații gratuite” a declarat Mircea Pascu, General Manager Geometry România.

Produsul SafeSpace a fost creat pentru a ajuta orice business care își dorește să reînceapă munca în condiții de siguranță. Tehnologia Safer Work ne-a ajutat să construim rapid o soluție cu o acuratețe foarte mare pe care am decis să o oferim gratis oricărei companii. Soluția SafeSpace a fost proiectată luând în calcul restricțiile GDPR, aceasta rulând algoritmul de detecție local și stocând doar statistici care nu conțin niciun fel de date personale” a declarat Alex Mincu, CEO Safer Work.

Despre Geometry

Geometry este agenția de End to End Creative Commerce, parte a WPP. Obiectivul nostru este acela de a crea experiențe în retail care să ducă la creșterea businessului. Credem că spațiul de retail are cel mai mare potențial creativ neexploatat de a crește brandurile. Living CommerceTM este abordarea și platforma noastră care ne ghidează în activitatea cu clienții. Prin înțelegerea procesului decizional de cumpărare a consumatorului oferim cele mai inovative și mai importante experiențe în retail, design, inovație și marketing experiențial. Activăm în 54 de orașe și 40 de piețe, oriunde viața se intersectează cu mediul comercial. www.geometry.com

Despre Safer Work

Safer Work este un startup din București, cu birouri în România și SUA care ajută companiile de manufacturing să îmbunătățească siguranța angajaților. Folosim tehnologii ca machine learning și computer vision pentru a crea soluții de detecție a echipamentelor de protecție (ochelari de protecție, halate de laborator, protecții plasă de barbă sau păr etc). www.safer.work

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.