S-a lansat a patra editie a proiectului de leadership pentru tineri juristi romani “Leaders for Justice”

0

Programul Statul de Drept Europa de Sud Est al Fundatiei Konrad Adenauer anunta lansarea celei de-a patra editii a proiectului de leadership pentru tineri juristi romani – „Lideri pentru Justitie” (“Leaders for Justice”).

Acest program a fost gandit cu scopul de a dezvolta potentialul de lideri al tinerilor juristi care isi doresc sa contribuie la reforma justitiei in Romania. In primele doua editii ale programului, 37 tineri juristi au fost pregatiti pentru a-si dezvolta in mod optim abilitatile de leadership si management al proiectelor, precum si pentru a-si insusi cunostinte aprofundate despre democratie, statul de drept, justitie si în special etica profesionala.

Pentru descrierea programului si un testimonial al participantilor la program, va rugam sa accesati link-ul: www.kas.de/leadership.

Ne gasiti si pe Facebook la adresa www.facebook.com/leadersforjustice sau pe canalul nostru de Youtube/Leaders

Procesul de selectie pentru editia a patra (2012) a inceput deja si suntem increzatori ca succesul primelor trei editii se va dovedi un excelent punct de plecare pentru a patra generatie de Lideri pentru Justitie. Absolventii programului au infiintat asociatia LiderJust care a inceput deja sa implementeze proiecte pe cont propriu (mai multe detalii pe www.liderjust.ro). Ne dorim ca initiativa noastra sa duca la crearea unei retele nationale de tineri juristi ce vor demonstra vointa si capacitatea de a aduce o noua abordare in sistemul juridic din Romania.

………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Lideri pentru Justitie – Program de leadership pentru tineri juristi romani – Editia a 4-a, 2013

Termen limita pentru depunerea candidaturilor: 28 Octombrie 2012

Programul se adreseaza studentilor in ultimul an, masteranzilor, doctoranzilor, si tinerilor absolventi de drept in primii trei ani de cariera si consta dintr-o serie de traininguri de leadership, intalniri cu profesionisti din domeniul juridic si workshopuri, desfasurate atat in Romania, cat si in strainatate.

Dosarul de candidatura trebuie sa fie redactat in limba engleza si sa contina:
– un CV
– o scrisoare de motivatie de o pagina
– un eseu cu titlul „My first 90 days as Romanian Minister of Justice”, care sa raspunda la urmatoarele intrebari: Ce intentionez sa fac? Cine va face parte din echipa mea? Cum imi voi atinge obiectivele?

In urma preselectiei dosarelor si a interviurilor, sunt selectati 20 de tineri pentru a face parte din reteaua Lideri pentru Justitie.

Toate costurile legate de program, cu exceptia transportului in Romania, sunt acoperite de catre organizatori.

Pentru mai multe detalii vizitati pagina www.kas.de/leadership sau contactati-ne la doru.toma@kas.de.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează